SIMONA HALEP, intr-un PICIOR, a PIERDUT FINALA turneului WTA de la ROMA

SIMONA HALEP a ratat, duminica, obtinerea unui nou titlu, cel de la Foro Italico, dupa ce a pierdut finala Premier 5 de la Roma in fata jucatoarei din Ucraina, ELINA SVITOLINA, cu scorul de 2-1 (6-4, 5-7, 1-6) dupa 2 ore si 8 minute de joc. De precizat ca HALEP s-a accidentat in timpul primului set la glezna si a continuat partida insa nu a putut sa-si adjudece trofeul.

UPDATE: “A fost o mare finala, a fost foarte greu pentru mine sa continui dupa acea accidentare, vreau sa o felicit pe Elina pentru aceasa finala, pentru tot acest parcurs frumos din 2017. Le multumesc fanilor care au venit din toata Italia sa ma vada. E foarte frumos sa joci la Roma, am fost norocoasa sa joc aici, sper sa ne putem vedea la anul”, a declarat SIMONA HALEP dupa aceasta finala, la festivitatea de premiere.

STIRE INITIA;A

SIMONA HALEP a pierdut, astfel, prima sa finala la Roma si cea de-a 24-a WTA din toata cariera, ratand sansa obtinerii celui de-al 16-lea trofeu din vitrina de profesionista. Pentru prezenta in finala turneului de la Roma, SIMONA HALEP va primi un cec in valoare de 230.565 de euro si 585 de puncte in clasamentul WTA.

FINALA de la Foro Italico a inceput cu ELINA SVITOLINA la serviciu pe care a reusit sa si-l adjudece in ciuda faptului ca SIMONA HALEP a avut o minge de break. Campioana noastra a revenit rapid si a dus scorul la 5-2 la ghemuri moment in care a calcat stramb si s-a accidentat la glezna. Svitolina a profitat si s-a apropiat la un ghem distanta, insa SIMONA HALEP a strans din dinti a si a finalizat setul I, dupa 49 de minute, gratie unui ghem alb, scor 6-4.

In pauza dintre seturi, SIMONA HALEP a solicitat interventia medicului. In setul II, jucatoarea din Ucraina a servit, din nou, prima, dar sportiva noastra a reusit break-ul. Vizibil incurcata si jenata de accidentarea suferita in primul set, SIMONA HALEP  a cedat urmatoarele trei ghemuri si adversara a trecut in avantaj, 3-1. SIMONA HALEP revine si restabileste egalitatea dupa un re-break si un serviciu castigat cu emotii, 3-3.

ELINA SVITOLINA trece din nou la conducere, 5-3, moment in care solicita si interventia fizioterapeutului. De partea cealalta, SIMONA HALEP il cheama pe Darren Cahill in incercarea de a rezolva impreuna greselile nefortate din ce in ce mai dese care s-au strecurat in jocul sau din acest al doilea set. Discutia pare a da roade si HALEP se apropie de SVITOLINA pe tabela, 4-5. O noua interventie a medicului solicitata de Halep si scorul devine egal, 5-5. Din pacate, dupa 56 de minute, setul II ii revine ELINEI SVITOLINA care profita tot mai des de starea medicala si pshica a SIMONEI HALEP, 7-5 si vom avea set decisiv in ultimul act de la Foro Italico. Si, din nou, SIMONA HALEP solicita interventia medicului turneului semn ca durerile de la glezna sunt din ce in ce mai acute.

Setul al III-lea este unul fara istoric, SIMONA HALEP cedand in fata adversarei dar si a durerilor de la glezna, jucatoarea originara din Constanta nereusind sa mai tina pasul cu ritmul alert impus de sportiva din Ucraina. Astfel, Halep a ratat obtinerea unui nou succes pe zgura, trofeul de la Foro Italico din acest an ajungand in vitrina ELINEI SVITOLINA.

Pana astazi SIMONA HALEP si ELINA SVITOLINA s-au mai intalnit o singura data in circuitul WTA, in 2013, in prima runda a turneului de la Sofia. Victoria i-a revenit SIMONEI HALEP, scor 6-1, 6-1.

“Internazionali BNL d’Italia” se disputa in perioada 15-21 mai 2017, la “Foro Italico”, competitia face parte din categoria “Premier 5” si se joaca pe zgura. Ultima campioana (din 2016) este Serena Williams. Favorita numarul unu este Angelique Kerber, urmeaza pe lista capilor de serie: Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Dominika Cibulkova, Johanna Konta si Simona Halep (6). Turneul are premii totale in valoare de $2.775.745.

Sursa foto: wta