ROLAND GARROS 2014: SIMONA HALEP, la cel mai important meci din cariera. LIVE TEXT pe Mondo News!

simona halep

SIMONA HALEP joaca joi cel mai important meci din cariera. Cea mai buna tenismena romanca este tot mai aproape de castigarea primului titlu de Grand Slam din cariera. Ea o va intalni in SEMIFINALELE de la Roland Garros pe Andrea Petkovici, din Germania, jucatoare pe care a invins-o de doua ori anul trecut.

SIMONA HALEP joaca joi semifinala de la Roland Garros contra jucătoarei ANDREA PETKOVICI. Mondo News va transmite LIVE TEXT. Meciul va incepe dupa ora 17.00 si va fi transmis de postul Eurosport.

SIMONA HALEP s-a calificat, miercuri, in SEMIFINALELE turneului de la Paris, dupa ce a invins-o in sferturi pe sportiva rusa Svetlana Kuznetova.

HALEP a inceput meciul cu un break, apoi si-a fructificat serviciul si a dus scorul la 2-0. Kuznetova a revenit si a egalat, 2-2, insa romanca a castigat patru ghemuri la rand si a incheiat setul cu 6-2 in 33 de minute.

Citeste si: SVETLANA KUZNETOVA: SIMONA HALEP JOACA UN TENIS FOARTE INTELIGENT

Dupa primul set, Kuznetova a cerut time out medical, pentru o accidentare la coapsa stanga.

Al doilea set a inceput foarte echilibrat, tot cu rusoiaca la serviciu. HALEP a ratat o minge de break, apoi Kuznetova a reusit sa castige ghemul. HALEP a intampinat si ea dificultati in a-si fructifica avantajul serviciului, dar a reusit sa egaleze, 1-1.

Jucatoarea romana a obtinut un break in ghemul 3, inca unul la 3-1, dar imediat si-a pierdut serviciul, scorul devenind 4-2. Ea a mai castigat doua ghemuri la rand si a pus capat meciului dupa inca un 6-2 in setul secund si o ora si 19 minute de joc.

“Cred ca se vede ca sunt foarte fericita, este un moment minunat pentru mine, ceea ce fac in tenis si ceea ce fac pentru mine, pentru ca asta a fost visul meu de cand eram mica, de cand am inceput tenisul.

Citeste si: PRIMELE DECLARATII ALE SIMONEI HALEP DUPA VICTORIA MAGICA DE LA ROLAND GARROS

Este Grand Slam-ul meu preferat si, ce pot sa zic, pentru prima data in SEMIFINALE e ceva nou pentru mine, e pentru prima data si va trebui sa invat. Este un moment deosebit si cu siguranta n-o sa-l uit”, a declarat SIMONA HALEP, potrivit Digi24.

Performanta SIMONEI HALEP este cu atat mai mare cu cat nici o romanca nu a mai ajuns in semifinalele de la Roland Garros in ultimii 17 ani. Irina Sparlea este ultima sportiva din tara noastra care s-a calificat in aceasta faza, in 1995. Daca va merge in finala, Halep va urca pe locul 3 in clasamentul WTA.