Simona Halep, nominalizata de WTA pentru titlul de cea mai buna jucatoare a anului

Sportiva romana Simona Halep, numarul 3 mondial, a fost nominalizata de WTA pentru titlul de cea mai buna jucatoare a anului, alaturi de Maria Sharapova, Ana Ivanovic, Petra Kvitova, Na Li si Serena Williams, castigatoarea urmand sa fie aleasa de reprezentantii mass-media si de fani, informeaza Mediafax. Fanii isi vor putea vota favorita pana joi, 20 noiembrie, la ora 23.59.

Voturile fanilor vor conta cat unul dintre voturile reprezentantilor presei, iar castigatoarea va fi anuntata la 21 noiembrie.

Simona Halep a castigat in acest an turneele de la Doha si Bucuresti, a jucat in finala la Madrid, la Roland Garros si la Turneul Campioanelor si in semifinale la Wimbledon si Indian Wells.

Americanca Serena Williams, numarul 1 mondial, a castigat in 2014 turneele de la Brisbane, Miami, Roma, Stanford, Cincinnati, US Open, precum si Turneul Campioanelor.

Sportiva rusa Maria Sarapova, locul 2 WTA, s-a impus in acest an la Stuttgart, Madrid, Roland Garros si Beijing.

Petra Kvitova (Cehia), locul 4 WTA, a castigat turneele de la Wimbledon, New Haven si Wuhan, jucatoarea sarba Ana Ivanovici, numarul 5 WTA, a castigat turneele de la Auckland, Monterrey, Birmingham si Tokyo, iar Na Li (China), care s-a retras din activitate in acest an, s-a impus la Shenzhen si la Australian Open.

In 2012 si 2013, jucatoarea anului a fost Serena Williams.