SIMONA HALEP, nominalizata pentru titlul de jucatoarea lunii MARTIE din WTA

SIMONA HALEP, numarul trei mondial, a fost nominalizata pentru titlul de cea mai buna jucatoare a lunii martie in circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), alaturi de americanca SERENA WILLIAMS si de spaniola CARLA SUAREZ NAVARRO.

SIMONA HALEP (23 ani), votata deja cea mai buna jucatoare din februarie in ancheta gazduita de site-ul WTA, a castigat in martie primul sau titlu Premier Mandatory din cariera, la Indian Wells, iar la Miami a ajuns pana in semifinale, fiind invinsa de liderul mondial, SERENA WILLIAMS, in trei seturi, cu 6-2, 4-6, 7-5.

CITESTE SI: SIMONA HALEP isi mentine POZITIA in clasamentul WTA

In martie, SIMONA HALEP a avut un bilant de noua victorii si un esec (de fapt infrangerea cu Serena a fost pe 2 aprilie, n. red.), iar romanca a jucat unul din ”cel mai bun tenis din cariera”, potrivit WTA. La Indian Wells, SIMONA HALEP a trecut in trei seturi de Daria Gavrilova, Varvara Lepchenko si CARLA SUAREZ NAVARRO, iar dupa ce a beneficiat de retragerea SERENEI WILLIAMS in semifinale, a invins-o in ultimul act pe sarboaica Jelena Jankovic, campioana din 2010. A fost al treilea titlu din 2015 pentru romanca, dupa cele de la Shenzhen si Dubai.

Luna trecuta, SERENA WILLIAMS a revenit la Indian Wells pentru prima oara din 2001 si a ajuns pana in semifinalele turneului californian, faza in care a fost nevoita sa se retraga din cauza unor probleme la genunchiul drept. Ulterior, SERENA WILLIAMS si-a adjudecat titlul al Miami Open, dupa ce a invins-o categoric in finala pe CARLA SUAREZ NAVARRO (6-2, 6-0). Acest titlu, al treilea consecutiv la Miami, a adus-o pe americanca pe primul loc in clasamentul Road to Singapore, care conteaza pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

CARLA SUAREZ NAVARRO s-a oprit in sferturi la Indian Wells, eliminata in trei seturi de SIMONA HALEP, dar a ajuns pana in finala la Miami Open, dupa ce a trecut pe rand de Alizé Cornet, Agnieszka Radwanska, Venus Williams si Andrea Petkovic. Iberica a pierdut fara drept de apel prima sa finala WTA Premier Mandatorry, insa performania i-a adus intrarea in top 10.

CITESTE SI: SIMONA HALEP, NOMINALIZATA din nou de WTA. VIDEO

Cele trei jucatoare nominalizate pot fi votate pana joi pe site-ul WTA, iar castigatoarea va fi anuntata vineri. Laureatele acestui titlu in primele doua luni ale anului au fost SERENA WILLIAMS in ianuarie (a castigat Australian Open) si SIMONA HALEP in februarie (victorioasa la Dubai).

Sursa foto: wtatennis.com