SIMONA HALEP s-a CALIFICAT, EN-FANFARE, in SFERTURILE de FINALA de la ROLAND GARROS! REACTII din PRESA INTERNATIONALA

SIMONA HALEP s-a calificat, luni, in SFERTURILE de FINALA ale turneului de GRAND SLAM de la ROLAND GARROS. SIMONA HALEP (3 WTA) a reusit sa o invinga, intr-o maniera categorica, pe jucatoarea spaniola CARLA SUAREZ NAVARRO (23 WTA) in doua seturi, 6-1, 6-1, adjudecate in aproximativ o ora de joc.

UPDATE 3SIMONA HALEP o va intalni in sferturi pe ucraineanca Elina Svitolina, ocupanta locului 6 in clasamentul WTA. Aceasta a revenit spectaculos dupa ce a fost condusa cu 5-2 in setul decisiv de Petra Martic (290 WTA) si a obtinut calificarea in sferturi. Scorul final a fost 4-6, 6-3, 7-5 in favoarea Elinei Svitolina. SIMONA HALEP va avea astfel ocazia sa isi ia revansa in fata Svitolinei, dupa infrangerea din urma cu cateva saptamani din finala de la Roma.

In alta ordine de idei, conform grilei oficiale de premiere, SIMONA HALEP are garantat un cec in valoare de 340 de mii de euro ca urmare a victoriei in fata CARLEI SUAREZ NAVARRO. Partida din sferturile de finala are de asemenea o miza foarte importanta, intrucat premiul este de 530 de mii de euro.

UPDATE 2: Cotidianul L’Equipe scrie, luni, ca “tornada” SIMONA HALEP a ajuns in sferturi la Roland Garros, iar prin victoria obtinuta intr-o ora cu spaniola CARLA SUAREZ NAVARRO a demonstrat ca este o serioasa pretendenta la castigarea titlului, informeaza News.ro. 

“Expeditiva, SIMONA HALEP, cap de serie numarul 3, a ajuns in sferturile de finala la Roland Garros, dispunand de CARLA SUAREZ NAVARRO in doua seturi seci (6-1, 6-1) si o ora de joc. Finalista in 2014, romanca a confirmat ca este o pretendenta foarte serioasa la victorie in acest an”, scrie L’Equipe.

Cotidianul francez noteaza ca SIMONA HALEP a “sufocat-o” pe CARLA SUAREZ NAVARRO, specialista pe zgura si care a dispus usor de Elena Vesnina in meciul anterior. “Variind loviturile minunat, intrand in teren cu dorinta si eficienta, SIMONA HALEP a petrecut doar o ora pe Philippe-Chatrier. Regina a loviturilor castigatoare (19 contra 5), imperiala la mingile de break  (6 din 7), SIMONA HALEP nu i-a lasat nici cea mai mica sansa CARLEI SUAREZ NAVARRO, care aproape a fost fara reactie. SIMONA HALEP va juca in sferturi cu Elina Svitolina, favorita 5, sau surprinzatoarea Petra Martic. In ambele cazuri, ea va fi favorita”.

Cotidianul Gazzetta dello Sport a scris in editia online, sub titlul “Neobosita SIMONA HALEP“, ca romanca s-a impus cu un rapid 6-1, 6-1, intarindu-si candidatura la triumful final.

SIMONA HALEP o demonteaza pe CARLA SUAREZ NAVARRO pentru a ajunge in sferturi” la Roland Garros, a scris eurosport.com, in timp ce site-ul sportfair.it a vorbit despre o “SIMONA HALEP ciclonica”.

UPDATE 1: “De fiecare data cand am jucat impotriva ei pe zgura nu am avut nicio sansa insa astazi am reusit sa fac un meci mare. Carla este o jucatoare foarte talentata, care deschide bine unghiurile, am facut-o sa se grabeasca si asta a fost in avantajul meu. Am reusit un meci foarte bun. Cred ca ma voi mai antrena astazi insa cel care hotaraste este antrenorul (n.red. Darren Cahill), EL este seful”, a declarat SIMONA HALEP la scurt timp dupa incheierea partidei cu CARLA SUAREZ NAVARRO din optimile de finala de la Roland Garros.

“Cred ca am jucat exact ceea ce trebuia sa joc. Cat priveste glezna mea, inca mai simt ceva dureri la unele mingi, dar asta nu ma deranjeaza. Pot sa alerg si nu ma gandesc la ea in timpul punctelor. Cred ca sunt pregatita sa duc aceasta a doua saptamana. Sunt fericita ca am ajuns in sferturi a doua oara. Viitoarea adversara reprezinta o mare provocare pentru mine si voi da totul. Sunt multumita de cum am jucat azi, am facut un joc complet, am trimis un pic inalt mingile, stiam ca o sa fie bine impotriva ei, am atacat mingea, nu am stat prea departe de teren, am deschis unghiurile si am servit destul de bine, totul a mers bine si sunt multumita. Atitudinea ma ajuta sa vad jocul mai bine, sa fiu in stare sa joc relaxata, cu o abordare mai pozitiva, cred ca sunt mai prezenta pe teren si stiu exact ce sa fac impotriva fiecarei adversare. Simt mingea acum, nu vreau sa vorbesc mai mult de acest sentiment, pentru ca vreau sa il pastrez. Este un bun turneu pentru mine, este extraordinar cum am castigat si jucat astazi, nu e niciodata usor impotriva Carlei”, a mai spus SIMONA HALEP la conferinta de presa.

STIRE INITIALA

SIMONA HALEP a ajuns astfel in sferturile de finala la Roland Garros, pentru a doua oara in cariera. Ultima data s-a intamplat in 2014, cand a jucat si finala.

SIMONA HALEP a inceput excelent partida de pe arena centrala PHILIPPE CHATRIER si a reusit sa se impuna in primul set de o maniera categorica, 6-1, dupa ceva mai mult de o jumatate de ora de joc. Campioana noastra nu i-a oferit nicio sansa CARLEI SUAREZ NAVARRO, HALEP folosindu-si cu brio toate loviturile din arsenal. 

In setul al doilea lucrurile s-au schimbat in ciuda faptului ca SIMONA HALEP a reusit un break rapid! A urmat un al doilea ghem, pe serviciul SIMONEI HALEP, cel mai lung al meciului de pe arena centrala de la Paris, la finele caruia CARLA SUAREZ NAVARRO a bifat rebreak-ul si anuntandu-si, oarecum, revenirea in meci! 

SIMONA HALEP nu se descumpaneste si reuseste inca un break, revenind de la 15-40 dar profitand si de o serie de greseli comise de adversara sa. Romnca reuseste sa-si adjudece si serviciul si apoi inca un break si defileaza catre sferturile de finala. CARLA SUAREZ NAVARRO  a reusit sa-i puna extrem de putine probleme SIMONEI HALEP, iberica fiind descumpanita de jocul aproape perfect prestat de adversara ei in conditiile in care pana astazi se impusese in toate partidele directe disputate pe zgura. Urmeaza 5-1, 6-1 si SIMONA HALEP continua drumul catre un prim titlu de GRAND SLAM.

SIMONA HALEP si CARLA SUAREZ NAVARRO s-au mai intalnit de 11 ori pana astazi, scorul fiind 6-5 in favoarea jucatoarei noastre. Ultima confruntare a avut loc in 2016, in optimile turneului de la US Open, cand SIMONA HALEP s-a impus cu 6-2, 7-5.

Toate meciurile disputate, pana astazi, pe zgura intre SIMONA HALEP si CARLA SUAREZ NAVARRO au fost castigate de spaniola: la Barcelona in 2010 (scor 6-4, 3-6 6-3), la Barcelona in 2012 (scor 6-4, 6-1), la Roland Garros in 2013 (scor 3-6, 6-2, 6-2), la Roma in 2015 (scor 2-6, 6-3, 7-5).

In sferturile de finala de la Roland Garros, SIMONA HALEP o va intalni pe castigatoarea partidei dintre Elina Svitolina si Petra Martic, meci care se disputa in aceste momente.

Sursa foto: wtatennis