SIMONA HALEP s-a calificat fara probleme in turul II al turneului WTA de la US OPEN

SIMONA HALEP  (locul 5 WTA – cap de serie numarul cinci) a debutat, marti, la ultimul turnea de GRAND SLAM al anului, US OPEN, impotriva unei jucatoare pe care a invins-o de fiecare data cand a intalnit-o: KIRSTEN FLIPKENS (Belgia, locul 68 WTA). Meciul a fost primul al zilei pe “Arthur Ashe” (n.n. arena centrala a competitiei de la New York).

SIMONA HALEP s-a impus lejer, sub privirile Nadiei Comaneci si ale Virginiei Ruzici aflate in boxa romancei, in fata unei victime sigure care nu a reusit sa faca fata iuresului ofensiv al SIMONEI exceptand, poate, finalul, cand relaxarea a costat-o doua ghemuri pe sportiva originara din Constanta. KIRSTEN FLIPKENS s-a inclinat dupa numai de minute, la finele carora scorul indica un sec 2-0 (6-0, 6-2) pentru SIMONA HALEP.

Pana la partida de astazi, SIMONA HALEP si KIRSTEN FLIPKENS s-au ma intalnit de patru ori in circuitul WTA, scorul fiind 4-0 pentru sportiva nascuta la Constanta. In urma acestei victorii, SIMONA HALEP se va duela in turul doi cu invingatoarea partidei dintre Lucie Safarova (Cehia –  locul 35 WTA) vs Daria Gavrilova (Australia – locul 45 WTA).

Cea mai buna performanta, de pana acum, a SIMONEI HALEP la US OPEN a fost calificarea in semifinale, la editia de anul trecut, cand a fost invinsa, surprinzator, de veterana Flavia Pennetta.

Sursa foto: wtatennis.com