SIMONA HALEP s-a CALIFICAT, greu, in OPTIMILE de FINALA de la US OPEN. Prima reactie a SIMONEI

SIMONA HALEP (nr 5 WTA) s-a calificat greu, sambata dupa amiaza, in OPTIMILE de FINALA ale ultimului turneu de GRAND SLAM din acest an, US OPEN. SIMONA HALEP a invins-o, cu emotii, in turul III al competitiei disputate pe taram american, pe unguroaica TIMEA BABOS (nr. 34 WTA) cu scorul de 2-1 la seturi (6-1, 2-6, 6-4).

UPDATE: “A fost un meci foarte greu, TIMEA BABOS  a jucat superb in setul al doilea. In setul decisiv ea a condus cu 3-1, dar eu am incercat sa revin. Am incercat sa lupt in continuare si sa fac tot ce pot pentru a castiga. Am inceput bine meciul, iar ea a gresit putin in primul set, insa apoi si-a revenit. Am facut tot ce am putut in aceasta partida si cred ca am castigat pentru ca am fost mai buna pe final”, a spus SIMONA HALEP la Eurosport.

SIMONA HALEP va juca in OPTIMILE de FINALA ale US OPEN impotriva jucatoarei spaniole CARLA SUAREZ NAVARRO.

STIRE INITIALA

Inaintea partidei de astazi, conform WTA, de-a lungul timpului SIMONA HALEP si TIMEA BABOS s-au intalnit de doua ori, de fiecare data impunandu-se Halep: 7-5, 6-1 la Budapesta in 2013, si 6-4, 6-0 la Guangzhou, in 2015. Partida dintre HALEP si BABOS s-a disputat pe arena centrala “Arthur Ashe” si a durat doua ore si zece minute,  fiind transmisa in direct pe canalul Eurosport.

In primul set SIMONA HALEP a fost vioara intai, serviciul si returul sportivei noastre functionand aproape perfect. TIMEA BABOS a profitat de singurele momente de relaxare ale SIMONEI, care au aparut pe parcursul ghemului al cincilea, si a reusit sa evite un set alb. Setul secund a inceput cu o perioada mai buna a unguroaicei care a reusit sa revina de la 0-1 la ghemuri si sa preia conducerea cu 2-1. In ghemul al patrulea, SIMONA HALEP a avut destul de tras pentru a reusi break-ul si a restabili egalitatea in setul al doilea.

Ghemul al cincilea din setul doi a fot cel mai disputat si cel mai intens pana acum. Un ghem care a gasit-o pe SIMONA HALEP la serviciu insa si cu o TIMEA BABOS renascuta fata de presatia modesta din primul set. Dupa mai multe mingii salvate de ambele parti, unguroaica reuseste sa faca break-ul si revine la conducere in acest set. TIMEA BABOS este neoprit si profita din plin de momentul de cadere prelungit al SIMONEI HALEP si castiga castiga si setul trimitand partida in decisiv. 

Intre timp pe una dintre celelalte arene, jucatoarea spaniola CARLA SUAREZ NAVARRO  se impune cu 6-4, 6-3 in fata Elenei Vesnia si asteapta deznodamantul din partida dintre SIMONA HALEP si TIMEA BABOS pentru a-si afla adversara din optimile de finala de la US OPEN.

Setul trei incepe cu SIMONA HALEP la serviciu insa acest lucru nu o mai sperie pe TIMEA BABOS care reuseste un nou break si ajunge la cinci ghemuri consecutive castigate in acest meci, timp in care gluma se ingroasa pentru jucatoarea din Constanta. In cateva minute scorul devine 0-2 si apoi 1-3 si SIMONA HALEP este de nerecunoscut in fata unei jucatoare pe care a invins-o, de fiecare data, pana astazi.

SIMONA HALEP isi revine din pumni si da semne ca poate castiga acest meci. Campioana noastra reuseste sa castige, dupa cateva minute bune, trei ghemuri la rand si revine la conducere in decisiv, 4-3.  TIMEA BABOS nu se lasa si dupa un nou set disputat, egalitatea se restabileste, 4-4. Acest meci va lasa, cu siguranta, urme adanci la capitolul fizic pentru ambele jucatoare.  

HALEP si BABOS continua spectacolul pe arena “Arthur Ashe”. De nervi, SIMONA HALEP strica o racheta si se alege si cu un avertisment, dar scorul devine 6-4 si campioana noastra este in OPTIMILE de FINALA de la US OPEN!

La editia precedenta a US OPEN, SIMONA HALEP a ajuns pana in SEMIFINALE, campioana noastra fiind invinsa, surprinzator, de veterana FLAVIA PENNETTA.

Sursa foto: wtatennis