Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Dubai după un meci fără istoric

Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat vineri seară fără probleme în finala turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari, vineri, după ce a învins-o pe americanca Jennifer Brady cu 6-2, 6-0. În finală, Simona Halep va lupta pentru trofeu cu Elena Rybakina.

Halep a început în forţă partida cu Jennifer Brady. Simona a reuşit un break la primul serviciu al jucătoarei americane. La scorul de 3-1 la game-uri, Halep a reuşit o altă minge de break. Campioana noastră a câştigat primul set după doar 36 de minute.

În setul secund, Halep nu i-a dat nicio şansă lui Brady. Românca a reuşit trei lovituri de break şi a câștigat partida după aproximativ 60 de minute. Românca este cotată cu prima şansă, fiind principala favorită a turneului din Emiratele Arabe Unite.

Campioana noastră va juca finala sâmbătă, de la ora 11:00, împotriva Elenei Rybakina (20 de ani, 19 WTA), care a învins-o pe Petra Martic (15 WTA), scor 7-5(5), 7-6(2). Halep și Rybakina s-au întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în 2019, la Wuhan. Simona Halep s-a accidentat și a abandonat la scorul de 5-4 pentru adversară în primul set.

Sursa foto: sport