SIMONA HALEP s-a CALIFICAT in FINALA TURNEULUI de la ROMA! KIKI BERTENS a opus rezistenta doar in primul SET

SIMONA HALEP s-a calificat in FINALA turneului de la ROMA dupa ce s-a impus in fata jucatoarei olandeze KIKI BERTENS cu scorul de 2-0 la seturi (7-5, 6-1), la capatul unei partide in care adversara sportivei noastre a contat doar in primul set.Pentru SIMONA HALEP, aceasta a fost a zecea victorie la rand obtinuta in circuitul WTA.

UPDATE 2: Potrivit unui anunt facut de organizatori, finala feminina va avea loc duminica, dupa ora 14:00 (ora Romaniei). In finala, SIMONA HALEP o va intalni pe invingatoarea dintre Garbine Muguruza si Elina Svitolina, partida dintre ultimele doua urmand sa inceapa astazi de la ora 18.00. 

UPDATE 1: “Sunt fericita ca am terminat inainte sa inceapa ploaia. E foarte dificil sa fii intrerupt de ploaie. Ma simt foarte increzatoare. Titlul de la Madrid ma face mai puternica. Ma simt minunat si imi doresc sa joc cat mai mult asa. Voi incerca sa castig titlul deoarece ma simt foarte bine sa joc la Roma”, a spus SIMONA HALEP dupa meci.

STIRE INITIALA

Inaintea acestei partide, SIMONA HALEP (4 WTA) se afla la un meci distanta de a doua finala consecutiva din acest an. Olandeza KIKI BERTENS (locul 20 WTA si cap de serie numarul 15) era adversara de care trebuie sa treaca SIMONA HALEP pentru a ajunge in ultimul act al turneului “Premier 5” de la Roma. Partida s-a desfasurat pe arena centrala a competitiei de la “Foro Italico”.

Primul set a inceput cu serviciul lui KIKI BERTENS insa SIMONA HALEP a apasat pe acceleratie si a reusit un break dublat de castigarea propriului serviciu si lucrurile pareau destul de usoare, insa adversara din Tara Lalelelor revine si restabileste egalitatea la ghemuri. Apoi a urmat o cursa cap la cap la finele careia a iesit castigatoare jucatoarea originara din Constanta, 1-0 la seturi dupa 49 de minute de joc.

Setul secund a debutat cu o senzatie de deja-vu in conditiile in care SIMONA HALEP a reusit sa castige primul ghem pe serviciul adversarei sale. Continuarea a fost insa diferita pentru ca jucatoarea noastra a bifat rapid inca doua break-uri si si-a adjudecat si serviciul si scorul indica deja 4-0. Tabela a indicat rapid 4-1 la ghemuri pentru SIMONA HALEP iar victoria si totodata calificarea in ultimul act al competitiei gazduita de capitala Italiei in aceasta saptamana a devenit o chestiune de timp dupa ce ploaia a reinceput sa cada la Foro Italico si cam atat (28 de minute).  Scorul a devenit 5-1, apoi 6-1 si SIMONA HALEP asteapta sa-si afle adversara din FINALA!  

Palmares direct SIMONA HALEP v KIKI BERTENS:
2010, Torhout (Belgia): 7-6(2), 6-2 pentru Simona Halep;
2012, Fes (Maroc): 6-3, 6-4 pentru Kiki Bertens;
2016, Wimbledon: 6-4, 6-3 pentru Simona Halep;
2017, Roma: 7-5, 6-1 pentru Simona Halep.

SIMONA HALEP o va infrunta in finala pe castigatoarea partidei dintre Garbine Muguruza Blanco (7 WTA si favorita numarul trei) si Elina Svitolina (11 WTA si cap de serie numarul opt).

“Internazionali BNL d’Italia” se disputa in perioada 15-21 mai 2017, la “Foro Italico”, competitia face parte din categoria “Premier 5” si se joaca pe zgura. Ultima campioana (din 2016) este Serena Williams. Favorita numarul unu este Angelique Kerber, urmeaza pe lista capilor de serie: Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Dominika Cibulkova, Johanna Konta si Simona Halep (6). Turneul are premii totale in valoare de $2.775.745.

Sursa foto: wta