Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma

Simona Halep s-a calificat, duminică, pentru a treia oară în finala turneului WTA de la Roma. Campioana noastră a învins-o în semifinale pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, scor 6-3, 4-6, 6-4.

Grație acestei victorii, Simona Halep a reușit să se apropie de adversara sa de astăzi în palmaresul direct. Garbine Muguruza conduce acum cu 4-3 la meciuri directe. Dintre cele șase întâlniri disputate înaintea celei de astăzi, Simona Halep a câștigat două, iar ambele au fost pe zgură, la Stuttgart în 2015 și la Roland Garros 2018. Cu victoria de duminică, Halep a demonstrat că pe zgură este imbatabilă în fața ibericei.

În cealaltă semifinală de la Foro Italico, Karolina Pliskova (28 de ani, 4 WTA) o va înfrunta pe Marketa Vondrousova (21 de ani, 19 WTA). Partida va începe la ora 17:00. Finala de la Roma va avea loc, luni, în precedentele două finale pe care le-a disputat pe zgura italiană, Simona Halep pierzând, de fiecare dată, în fața Elinei Svitolina.

În cazul în care va câștiga turneul de la Roma și pe cel de Grand Slam de la Roland Garros, Simona Halep va reveni pe primul loc al clasamentului WTA.

Sursa foto: wtatennis