SIMONA HALEP s-a calificat in OPTIMILE de FINALA de la MIAMI

Jucatoarea romana de tenis SIMONA HALEP, numarul trei mondial, s-a CALIFICAT duminica in optimile de finala ale turneului WTA de la MIAMI (Florida), cu premii totale de 5.381.235 dolari, dupa ce a trecut in turul 3 de CAMILA GEORGI (Italia) in doua seturi, 6-4, 7-5.

SIMONA HALEP, ultima romanca ramasa in cursa, nu mai ajunsese pana acum in optimile turneului de la Miami. Pentru aceasta performanta, ea a obtinut 120 de puncte WTA si 59.185 de dolari.

Intr-un prim set foarte echilibrat, CAMILA GEORGI a inceput mai bine si a castigat primul ghem, apoi a condus cu 2-1. Romanca a trecut in avantaj, 3-2, dar italianca nu a cedat usor si a condus cu 4-3, profitand de momentele mai slabe ale adversarei. SIMONA HALEP a castigat insa urmatoarele trei ghemuri si si-a adjudecat primul set.

In setul secund, HALEP a castigat primul ghem, iar urmatoarele doua au revenit italiencei.

SIMONA HALEP a restabilit egalitatea, apoi a fost din nou mai buna in trei ghemuri consecutive, avand un avantaj de 4-2 si parand aproape de victorie. CAMILA GEORGI a aratat insa un mental solid si a egalat situatia la ghemuri. HALEP a avut 5-4 in acest set, dar sportiva din Peninsula sa a mai castigat un ghem, inainte de a se inclina, meciul incheindu-se 6-4, 7-5 in favoarea jucatoarei din Constanta.

Meciul a durat o ora si 29 minute. CAMILA GEORGI, cap de serie nr. 30, aflata pe locul 37 in ierarhia feminina, a fost la primul meci contra lui HALEP. Ambele au 23 de ani.

In turul urmator, SIMONA HALEP o va avea ca adversara pe invingatoarea din meciul care o opune pe belarusa Victoria Azarenka italiencei Flavia Pennetta.

“Niciodata nu am jucat impotriva ei, nu o stiam deloc. Inseamna mult pentru mine publicul, sustinerea lor. Giorgi a lovit puternic si repede, insa am reusit sa ma adaptez din mers si am castigat. Nu simt ca joc cel mai bun tenis al meu, castig insa si pentru ca am foarte mare incredere in mine” SIMONA HALEP, imediat dupa incheierea meciului. 

Sursa foto: wtatennis.com