Simona Halep s-a calificat in semifinalele turneului de la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat miercuri seara in semifinalele turneului WTA de la Indian Wells, California, in SUA, dupa ce a invins-o fara mari emotii pe Casey Dellacqua, scor 6-2, 6-2.

Tenismena romana Simona Halep a avut in sferturile de finala de la Indian Welles o  misiune mult mai usoara decat in precedentele partide de la turneul din SUA. Romanca, locul 7 WTA, dar care poate ajunge pana pe locul 5 mondial incepand de luni, in functie de rezultatul de la acest turneu, si va deveni cea mai bine clasata jucatoarea din Romania in tenis, a intalnit-o pe  Casey Dellacqua, 29 de ani, din Australia, locul 78 in ierarhia mondiala feminina, partida terminandu-se in doar seturi, 6-2, 6-2 in favoarea Simonei.

Citeste si: Simona Halep va deveni, oficial, cea mai bine clasata sportiva autohtona din istoria clasamentului WTA 

Simona a rezolvat primul set, in doar 32 de minute de joc, dupa ce a reusit sa castige de doua ori pe serviciul adversarei, si a inceput setul secund la fel de determinata reusind sa faca rapid break, astfel incat sa ia un avantaj serios pentru calificarea in semifinale, avand 3-1 dupa primele 4 gameuri din actul doi. Romanca a mai pierdut pana la final un singur game, castigand si setul doi la fel ca si pe primul, 6-2, de aceasta data dupa doar 29 de minute.

Simona Halep va juca in semifinalele turneului WTA de la Indian Wells, dotat cu premii in valoare totala de 5.9 milioane de dolari, contra castigatoarei din partida Jelena Jankovic  si Agnieszka Radwanska, iar in cazul in care va avansa in finala urmeaza sa intalneasca castigatoarea celeilalte semifinale care va fi stabilita dupa meciul dintre invingatoarele din parteidele Na Li – Dominika Cibulkova si Flavia Pennetta – Sloane Stephens.

Pentru calificarea in semifinale, Halep va primi 225.000 de dolari si 390 de puncte WTA.