SIMONA HALEP s-a calificat in SEMIFINALELE turneului de la STUTTGART

SIMONA HALEP s-a calificat in SEMIFINALELE turneului WTA de la STUTTGART, dotat cu premii totale de 731.000 de dolari, vineri, dupa ce a invins-o pe italianca Sara Errani in doua seturi, cu 6-4, 6-4.

SIMONA HALEP, cap de serie nr. 2 la Stuttgart, dar principala favorita dupa eliminarea rusoaicei Maria Sarapova, s-a impus dupa o ora si 21 de minute, la capatul unui meci neobisnuit in care cele doua jucatoare si-au facut serviciul in doar patru ghemuri, restul de 17 fiind break-uri.

SIMONA HALEP, cap de serie nr. 2 la Stuttgart, dar principala favorita dupa eliminarea rusoaicei Maria Sarapova, s-a impus dupa o ora si 21 de minute, la capatul unui meci neobisnuit in care cele doua jucatoare si-au facut serviciul in doar patru ghemuri, restul de 17 fiind break-uri.

Citeste si: SIMONA HALEP, prima DECLARATIE despre revenirea pe locul DOI in CLASAMENTUL WTA

SIMONA HALEP, care de luni va reveni pe locul doi in ierarhia WTA, in dauna Mariei Sarapova, a inceput bine jocul, a condus cu 1-0, iar apoi au urmat noua break-uri consecutive, romanca adjudecandu-si primul set cu 6-4, in 39 de minute, potrivit Agerpres.

Sara Errani a inceput setul al doilea cu break, dar SIMONA HALEP a egalat, numarul ghemurilor castigate pe serviciul adversarei ajungand la 11 consecutiv. SIMONA HALEP a preluat apoi conducerea cu 2-1, italianca a intors scorul (2-3), dar SIMONA HALEP a revenit imediat si a a luat trei ghemuri la rand, ajungand la 5-3. Sara Errani a salvat o minge de meci la 5-3 pentru SIMONA HALEP, a redus din diferenta (un nou break), dar Halep a incheiat conturile (evident cu un break), cu 6-4, dupa ce italianca a mai salvat doua mingi de meci, dar si SIMONA HALEP a evitat un 5-5.

SIMONA HALEP a reusit 27 de lovituri castigatoare, fata de 15 ale adversarei, dar a si comis mai multe erori nefortate (21-16).

Citeste si: SIMONA HALEP a ajuns LOCUL II WTA dupa ce SARAPOVA a fost ELIMINATA in turul doi la Stuttgard

Cele doua jucatoare au avut procentaje modeste la punctele facute din serviciu, 39-35 la suta pentru SIMONA HALEP la primul, si 43-11 la suta la cel de-al doilea (un singur punct reusit de Errani din noua pe al doilea serviciu). SIMONA HALEP a salvat o singura minge de break din opt (12 la suta), iar Sara Errani sase din 15 (40 la suta).

SIMONA HALEP o conduce acum pe Sara Errani (27 ani, 15 WTA) la meciurile directe cu 2-1, dupa ce italianca a invins in 2013 la Miami, cu 6-1, 6-0 in turul al treilea, iar romanca s-a impus anul trecut, la Doha, cu 6-2, 6-0 in sferturile de finala.

Constanteanca si-a asigurat un cec de 28.601 euro si 185 puncte WTA, iar in penultimul act o va infrunta pe invingatoarea dintre Caroline Wozniacki (Danemarca/N. 4) si Carla Suarez Navarro (Spania/N. 8).

SIMONA HALEP le-a invins recent pe amandoua, pe Suarez in sferturi la Indian Wells, cu 5-7, 6-1, 6-1 (5-4 la general pentru romanca), iar pe Wozniacki la Dubai, cu 2-6, 6-1, 6-1 in semifinale (2-1 pentru jucatoarea noastra la general).

Sursa foto: digisport.ro