SIMONA HALEP s-a CALIFICAT in SFERTURI la US OPEN si o asteapta pe SERENA WILLIAMS. REACTIA SIMONEI

SIMONA HALEP (locul 5 WTA) va juca luni, de la ora 18.00, in optimile de finala la  US Open, impotriva jucatoarei spaniole CARLA SUAREZ NAVARRO (locul 12 WTA) si cap de serie numarul 11, informeaza News.ro. Meciul dintre SIMONA HALEP si CARLA SUAREZ NAVARRO va fi primul al zilei de pe terenul “Louis Armstrong” si va putea fi urmarit, in direct, la Eurosport.

UPDATE 2: “Meciul nu a fost deloc usor, am fost insa agresiva, am luat mingea devreme. Am impins-o in spatele baseline-ului. M-a deranjat putin acolo, la 5-3, in setul al doilea, cand a facut break. In primul set am fost foarte agresiva, am luat mingea rapid si am vrut s-o fac sa alerge cat mai mult si s-o tin cat mai departe. In setul secund, nu mi-a fost usor sa ma concentrez, dar sunt fericita ca am incheiat. Sunt mult mai relaxata dupa primele meciuri mai dificile. Nu este deloc usor sa joci impotriva Carlei. Am fost pregatita sa stau patru ore pe teren cu Carla pentru ca mereu am avut partide lungi cu ea. Nu am zambit deloc in timpul meciului, am fost prea concentrata”, a declarat SIMONA HALEP pentru Eurosport, la finalul partidei cu CARLA SUAREZ NAVARRO. 

UPDATE 1: SIMONA HALEP s-a calificat in SFERTURILE de FINALA ale turneului de GRAND SLAM disputat la New York dupa ce a trecut de jucatoarea spaniola CARLA SUAREZ NAVARRO cu scorul de 2-0 ( 6-2, 7-5) si o asteapta pe SERENA WILLIAMS. 

In primul set, SIMONA HALEP a pornit ca din pusca, asa cum ne-a obisnuit pe parcursul acestui turneu de GRAND SLAM, si dupa ce a reusit, in deschidere un break, a fost de neoprit pana cand tabela indica 4-0. Apoi, SIMONA HALEP si-a tras “sufletul” vreme de doua ghemuri pentru ca ulterior sa revina in joc si sa le castige pe ultimele doua necesare pentru a-si trece in cont primul set al partidei cu CARLA SUAREZ NAVARRO.

In setul secund, jucatoarea din Spania a fost, tot prima, la serviciu, insa de aceasta data a reusit sa isi punctul si a condus pentru prima oara in meci. Pentru scurt timp pentru ca SIMONA HALEP a revenit si dupa ce si-a facut serviciul a reusit un nou break gratie unui joc ingrijit alternand loviturile in lung de linie cu cele violente de tip forehand in cross. CARLA SUAREZ NAVARRO stie ca isi joaca ultima carte si reuseste la randu-i sa revina si sa preia conducerea. 

SIMONA HALEP are experienta meciului cu TIMEA BABOS si nu-i permite adversarei sa se desprinda, iar scorul se face 3-3 in acest set al doilea in care cele doua jucatoare merg cap la cap. Campioana noastra reuseste un nou break dublat de propriul servici si scorul devine 5-3, iar CARLA SUAREZ NAVARRO serveste pentru a mai ramane in meci si reuseste sa smulga un ghem alb si scorul devine 5-4, iar SIMONA HALEP serveste pentru meci.

Spanioloaica lupta incredibil pentru fiecare minge si scorul redevine egal, 5-5, cu NAVARRO la serviciu.  HALEP profita din plin de a doua dubla greseala a adversarei si bifeaza inca un break, 6-5, dand dovada ca la capitolul psihic sta foarte bine. Ultimul ghem pleaca de la 0-30 insa SIMONA HALEP revine, pentru a cata oara, si se impune in stil de mare campioana, incheind ghemul, setul si meciul! 

SIMONA HALEP o va intalni in SFERTURILE de FINALA de la US OPEN pe invingatoarea partidei dintre SERENA WILLIAMS si YAROSLAVA SVEDOVA. Calificarea in sferturile de finala i-a asigurat SIMONEI HALEP un cec in valoare de 450 de mii de dolari.

STIRE INITIALA

SIMONA HALEP si CARLA SUAREZ NAVARRO s-au intalni de zece ori pana acum si si-au impartit in mod egal victoriile. Jucatoarea romana conduce insa cu 4-1 in partidele disputate pe hard.

In primul tur, SIMONA HALEP  (5 WTA) nu a avut nicio emotie cu Kirsten Flipkens, in turul al doilea a dispus de Lucie Safarova, iar in turul al treilea de Timea Babos. La editia din 2015 a US OPEN de la New York, SIMONA HALEP a ajuns pana in semifinale, acolo unde a fost invinsa, surprinzator, de veterana Flavia Pennetta.

In alta ordine de idei, tot luni, perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer, cap de serie numarul 5, va juca in optimile de dublu in compania cuplului Robert Lindstedt/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Suedia/Pakistan). Meciul va fi al treilea de pe terenul 5, dupa o partida de simplu juniori si una de dublu feminin.

Sursa foto: wtatenns.com