SIMONA HALEP s-a CALIFICAT in SFERTURILE de FINALA de la ROMA

SIMONA HALEP s-a CALIFICAT, joi la pranz, in SFERTURILE de FINALA ale turneului “Premier 5” de la Roma, dupa ce a invins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia – locul 17 WTA).  SIMONA HALEP s-a impus, cu ceva emotii, la capatul a trei seturi (6-1, 4-6, 6-0), partida durand 1 si 38 minute.

UPDATE: Calificata in sferturile de finala ale turneului de la Roma, SIMONA HALEP o va intalni pe Anett Kontaveit, o adevarata revelatie a ultimelor trei luni in tenisul feminin. Jucatoarea din Estonia ocupa locul 68 in clasamentul mondial

STIRE INITIALA

Vremea excelenta a facut ca tribunele de la FORO ITALICO sa fie pline de impatimiti ai sportului alb care au asistat la partida dintre SIMONA HALEP si ANASTASIA PAVLYUCHENKO. Primul set s-a incheiat repede, dupa nici o jumatate de ora, SIMONA HALEP cedand doar un singur game in fata unei jucatoare a carei nesiguranta si nervozitate crestea exponential dupa fiecare schimb de mingii.

Setul secund a inceput intr-o oarecare nota de dominare a ANASTASIEI PAVLYUCHENKOVA, rusoaica reusind un break apoi facandu-si si serviciul si SIMONA HALEP s-a vazut condusa cu 2-0. Sportiva din Constanta a revenit si, in mai putin de sase minute, a reusit sa egaleze scorul la ghemuri, gratie unor lovituri de backhad naucitoare care au facut-o pe rusoaica sa tipe de nervi.

Ghemul 5 a fost poate cel mai lung al acestei partide, rusoaica reusind sa-l castige dupa o serie de avantaje si egalitati oprite de o dubla greseala, neasteptata, a SIMONEI HALEP care simte nevoia sa se consulte cu antrenorul Darren Cahill. In ciuda discutiei, Simona da cu racheta de pamant…..este un set slab, ambele sportive comitand o gramada de greseli nefortate. Cele doua sportive merg cap la cap in acest set, 3-3, apoi 4-4 si cand toata lumea se astepta la un tie-break, PAVLYUNCHENKOVA forteaza profitand si de starea de nervozitate a Simonei si castiga jocul 2, cu 6-4.

In setul decisiv, SIMONA HALEP a revenit la jocul prestat in debutul partidei si dupa numai cateva minute sportiva originara din Constanta a dus scorul la 4-0 la ghemuri. Jucatoarea noastra continua evolutia buna si reuseste un set alb, iar SIMONA HALEP se califica in sferturile de finala.

Pe scurt, cam asa a aratat prima intalnire pe zgura dintre SIMONA HALEP si ANASTASIA PAVLYUCHENKOVA. Trebuie precizat ca PAVLYUNCHENKOVA a reusit sa castige cel de-al doilea set in fata Simonei Halep deabia acum, in partida directa cu numarul 7.Dupa calificarea in sferturi, SIMONA HALEP si-a asigurat un cec in valoare de 53.065 dolari si 190 de puncte in clasamentul WTA.

PALMARES DIRECT SIMONA HALEP v ANASTASIA PAVLYUCHENKOVA

2017, Roma: 6-1, 4-6, 6-0 pentru Halep
2015, Wuhan: 6-2, 6-1 pentru Halep
2015, Cincinnati: 7-6(3), 6-2 pentru Halep
2013, Sofia: 6-3, 6-3 pentru Halep
2013, Moscova: 6-2, 6-1 pentru Halep
2013, Tokyo: 3-6, 7-6(5), 3-0 (abandon Anastasia) pentru Halep
2012, Dubai: 6-4, 6-2 pentru Halep.

“Internazionali BNL d’Italia” se disputa in perioada 15-21 mai 2017, la “Foro Italico”, competitia face parte din categoria “Premier 5” si se joaca pe zgura. Ultima campioana (din 2016) este Serena Williams. Favorita numarul unu este Angelique Kerber, urmeaza pe lista capilor de serie: Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Dominika Cibulkova, Johanna Konta si SIMONA HALEP (6). Turneul are premii totale in valoare de $2.775.745.

Sursa foto: sport