Simona Halep s-a calificat lejer în sferturile de finală de la Australian Open! Declarații

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat, luni dimineață în sferturile de finală de la Australian Open. Halep şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă la primul turneu de Grand Slam al anului.

Update: “A fost un meci excelent, am jucat bine cel de-al doilea meci aici, pe Margaret Court Arena. Sunt foarte fericită că m-am calificat din nou în sferturi. Nu m-am aşteptat la asta la începutul turneului, din cauza accidentării. Sunt mândră că am fost foarte atentă şi am jucat fiecare punct foarte concentrată”, a spus Simona Halep după meci.

“Acest turneu arată deja ca un maraton. Încă simt accidentarea, dar încerc să nu mă gândesc la ea. Încerc să mă bucur de fiecare moment şi să dau totul. După această victorie, poate voi avea câteva zile libere şi va fi mai bine.”

Ştiam că Naomi loveşte foarte puternic, aşa că am schimbat ritmul, am plimbat-o foarte mult. Am lovit mai tare, mai încet, am vorbit despre asta cu staff-ul meu şi mi-a ieşit. Îi mulţumesc mult lui Darren pentru susţinere, e minunat să am un australian lângă mine şi să am susţinere aici. În meciul următor voi încerca să joc mai bine decât am făcut-o azi şi voi da totul pentru victorie”, a conchis Simona Halep.

Știre inițială

Simona Halep s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, în faţa japonezei Naomi Osaka, locul 72 WTA, după oră şi 19 minute.

Primul set a început echilibrat. Halep a salvat o minge de break la 1-2, apoi alte trei la 2-3. Ieşită din “asediu”, românca a jucat din ce în ce mai bine, a reuşit break-ul în ghemul următor, în care a avut primele şanse, şi a repetat această performanţă la 5-3, punând capăt setului, cu 6-3, după 43 de minute.

Osaka a obţinut primul ei break în startul setului secund. Halep l-a anulat cu rebreak şi apoi a câştigat alte trei ghemuri la rând, ducând scorul la 4-1. Japoneza a mai obţinut un ghem, la acest scor, pe propriul serviciu, înainte de a se înclina, cu 2-6, după o oră şi 19 minute de la start.

În faza următoare Simona Halep va evolua cu una dintre dintre sportivele cehe Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6 (5-1 în întâlnirile directe), şi Barbora Strycova, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 20 (4-1).

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la Australian Open cu un premiu de 440.000 de dolari australieni (aproape 288.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA.

Sursa foto: sport