Simona Halep s-a oprit in optimi la US Open

Simona Halep a pierdut in faza optimilor la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Favorita cu numarul 21 a turneului s-a recunoscut invinsa in fata Flaviei Pennetta in doua seturi, 2-6, 6-7.

Castigatoare a patru turnee in acest an, Simona Halep nu a reusit sa intre bine in meci si asta a costat-o un prim set, cedat la 2. In startul setului secund, numarul 19 WTA a continuat jocul inconstant, iar italianca Pennetta s-a desprins la 4-2.

A fost momentul cand romanca s-a trezit: evolutia agresiva, la care ne asteptam inca din startul partidei, a reaparut la Simona, care dupa 3 game-uri consecutive s-a trezit in situatia de a servi pentru a egala la seturi. Si a facut-o excelent, doar ca la 40-30 pentru ea, ploaia a obligat organizatorii sa intrerupa partida. A fost momentul psihologic al intalnirii.

Dupa mai bine de 4 ore petrecute la vestiar, Simona nu a putut inchide mansa secunda care s-a dus in tie-break. Pennetta a fost mai tare in prelungiri si s-a impus cu 7-3.

Pentru performanta de a ajunge in turul 4 la New York, cea mai buna pe cimentul de la Flushing Meadows, Simona Halep a incasat un cec de 165 000 dolari si 280 puncte WTA.

Sursa foto: usopen.org