SIMONA HALEP se CALIFICA, fara EMOTII, in FINALA turneului de la CINCINNATI! REACTII

SIMONA HALEP s-a calificat, sambata noaptea, in finala turneului Premier 5 de la CINCINNATI dupa ce a reusit sa o invinga pe reprezentanta gazdelor, americanca SLOANE STEPHENS cu 2-0 la seturi, 6-2, 6-1.

UPDATE:”E un sentiment foarte bun sa fiu din nou in finala. Am facut un meci foarte bun si sunt foarte fericita. Am jucat cel mai bun meci al meu. Nu trebuia sa-mi aduceti aminte ca Muguruza m-a invins de doua ori pe hard, poate ca maine va fi ziua mea norocoasa. Voi munci sa dau totul pentru a castiga. Sunt flamanda sa castig, va fi o provocare mare si o oportunitate la fel de mare. Va fi un meci greu, dar voi da tot ce am mai bun”, a declarat SIMONA HALEP imediat dupa meci.

STIRE INITIALA

SLOANE STEPHENS a inceput bine partida si si-a trecut in cont primul ghem al steului de debut, insa SIMONA HALEP a turat motoarele si a castigat urmatoarele cinci ghemuri, americanca reusind sa mai bifeze un joc pentru ca apoi campioana noastra sa puna capat unui set fara un istoric demn de mentionat. Poate doar faptul ca a durat 39 de minute.

In setul secund, SLOANE STEPHENS incepe, din nou, agresiv, si reuseste sa-si faca serviciul. SIMONA HALEP revine, cu calm, si reuseste rapid egalarea la ghemuri. Campioana originara din Constanta reuseste un nou break si preia conducerea in acest set II, 2-1. Avem senzatia de deja-vu, in conditiile in care jucatoarea noastra nu sta prea mult pe ganduri si isi face serviciul si bifeaza inca un break, apoi din nou propriul servici tabela indicand, rapid, scorul de 5-1. 6-1 si calvarul ia sfarsit pentru SLOANE STEPHENS dupa alte 22 de minute.

Palmaresul dintre SLOANE STEPHENS (nr. 151 WTA) si SIMONA HALEP este net favorabil romancei, care a urcat scorul la 5-2 gratie succesului din aceasta noapte. 

In urma succesului cu SLOANE STEPHENS, SIMONA HALEP si-a consolidat un salt pe primul loc in clasamentul WTA Race, ce conteaza pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Pentru calificarea in finala, SIMONA HALEP si-a asigurat un cec in valoare de 260.970 de dolari. Daca va castiga turneul, sportiva noastra va primi 522.450 de dolari.

SIMONA HALEP va juca finala pe suprafata hard a turneului Masters de la Cincinnati in compania jucatoarei spaniole GARBINE MUGURUZA, aceasta din urma reusind sa treaca in semifinale de cehoaica KAROLINA PLISKOVA (nr. 1 WTA), cu 6-3, 6-2. De mentionat faptul ca, daca va reusi sa castige finala, SIMONA HALEP va trece automat pe primul loc al clasamentului mondial, cel pe care l-a ratat, la mustata, in momentul pierderii ultimului act de la Roland Garros. 

GARBINE MUGURUZA  conduce cu 2-1 in meciurile cu SIMONA HALEP. Partida dintre cele doua campioane se va disputa, duminica, nu inainte de ora 21.00.

Sursa foto: Gsp.ro