Simona Halep si-a asigurat un loc in Top 10 WTA. Constanteanca si-a gasit antrenor

Indiferent de rezultatul sfertului de finala pe care il va disputa, miercuri dimineata, in compania jucatoarei slovace Dominika Cibulkova, Simona Halep este sigura de accederea in Top 10 WTA.

Dupa eliminarea Anei Ivanovic de catre Eugenie Bouchard, Simona Halep nu mai are cum sa fie depasita de vreo alta jucatoare in WTA la sfarsitul turneului de la Melbourne. In prezent, romanca a urcat pe locul 10, iar Cibulkova sau Bouchard, jucatoare ramase in competitie si care se afla in urma ei in ierarhia mondiala, nu mai au cum sa o intreaca, chiar si in situatia in care vor castiga titlul.

Daca va fi invinsa in sferturi, Simona va ocupa in continuare locul 10, insa, daca va atinge cel putin semifinalele, ar urca pana pe pozitia a 9-a.

Doar doua tenismene din Romania au mai fost in top 10 WTA: Virginia Ruzici (locul 8 – in 1979) si Irina Sparlea (locul 7 – in 1997).

In alta ordine de idei, Simona Halep si-a gasit un nou antrenor, in persoana belgianului Wim Fissette. www.doartenis.ro anunta ca viitoarea intelegere va fi parafata dupa turneul de Grand Slam de la Australian Open. Fissette (foto interior, in centru) a negociat colaborarea cu managerul jucatoarei, Virginia Ruzici. Belgianul in varsta de 34 de ani a lucrat in trecut cu Kim Clijters, pe care a ajutat-o sa castige trei titluri de Grand Slam. In 2013, Fissette a stat si in loja germancei Sabine Lisicki, inclusiv la Wimbledon, cand a ajuns pana in finala.

Sursa foto: wtatennis.com