SIMONA HALEP si LARISA IORDACHE, nominalizate printre CEI MAI BUNI SPORTIVI din Balcani

Jucatoarea de tenis SIMONA HALEP, numarul trei mondial, si gimnasta LARISA IORDACHE, vicecampioana mondiala la individual compus si sol, au fost nominalizate in ancheta organizata de agentia bulgara BTA pentru CEI MAI BUNI SPORTIVI ai anului din Balcani, potrivit Agerpres.

Alaturi de Halep, care a fost in 2014 si numarul doi mondial, a castigat titlurile WTA de la Doha si Bucuresti si a jucat finale la Madrid, Roland Garros si Turneul Campioanelor, si de Iordache, campioana europeana cu echipa si la sol, medaliata cu argint la barna si cu bronz la sarituri, au mai fost mentionati si alti sportivi romani cu performante internationale in anul care se incheie.

Echipajul format din Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi, medaliat cu aur mondial la canoe 2 pe distanta de 1.000 m, medaliat cu argint Mondiale pe 500 si cu argint la Europene in aceeasi proba, figureaza pe lista sportivilor.

Citeste si: Klaus Iohannis va juca un meci demonstrativ cu Simona Halep

Nu a fost uitata nici pugilista STELUTA DUTA, campioana europeana la categoria 48 kg, scrima este reprezentata de SIMONA GHERMAN, medaliata europeana cu bronz la spada, la individual, si cu aur la echipe, precum si de sabrerul TIBERIU DOLNICEANU, medaliat cu bronz la Mondiale.

Singura judoka romana nominalizata este ANDREEA STEFANIA CHITU, vicecampioana mondiala la cat. 52 kg si medaliata cu bronz la Europene.

Halterele sunt reprezentate de FLORIN CROITORU, campion european la cat. 56 kg, si de Loredana Toma, vicecampioana europeana la categoria 58 kg.

Citeste si: SIMONA HALEP are un ANTRENOR NOU – OFICIAL

In cea de-a 42-a editie a anchetei “Top 10 Athletes of the Balkans 2014” au mai fost nominalizati si alti sportivi cunoscuti, precum fotbalistii bosniaci Edin Dzeko si Miralem Pjanic, tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, tenismanul croat Marin Cilic, schiorul croat Ivica Kostelic, atleta croata Sandra Perkovic, judoka elen Ilias Iliadis, tenismanul sarb Novak Djokovic, poloistul Filip Filipovic, luptatorul turc Taha Akgul etc.

Cel mai bun sportiv din Balcani in 2013 a fost desemnat tenismanul sarb NOVAK DJOKOVIC, urmat in clasament de atleta croata Sandra Perkovic, de bulgarul Ivo Anghelov, campion mondial la lupte, si de SIMONA HALEP.