SIMONA HALEP va participa la BRD Bucharest OPEN, primul turneu WTA din Romania

simona halep

Simona Halep, locul 4 WTA, a fost anuntata de organizatorii BRD Bucharest Open, printre sportivele care vor participa la prima editie a turneului WTA din Capitala, se arata intr-un comunicat remis Mediafax. Competitia va avea loc in perioada 5-13 iulie 2014, la Arenele BNR si este dotata cu premii in valoare totala de 250.000 de dolari.

Pe tabloul de simplu vor participa 32 de jucatoare, iar pe cel de dublu se vor afla 16 perechi.

“Am jucat de atatea ori in turnee importante din afara tarii si mi-am dorit intotdeauna sa pot juca intr-un turneu WTA organizat la mine acasa. Ma bucur ca acum am aceasta ocazie si astept cu nerabdare intalnirea cu publicul romanesc”, a spus Simona Halep, se arata in comunicatul de presa citat.

Citeste si: ROLAND GARROS 2014: SIMONA HALEP, in SFERTURILE DE FINALA! 

La randul sau, presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, s-a aratat mandru ca forul pe care il conduce va organiza primul turneu WTA din Romania. “Ne bucuram sa putem aduce la Bucuresti cele mai mari nume ale tenisului feminin mondial. Este pentru prima oara cand Federatia organizeaza un turneu WTA in Romania si suntem mandri ca lista jucatoarelor include nume importante din tenisul romanesc, precum Simona Halep, Irina Begu, Sorana Carstea si Alexandra Cadantu. Vom asista la un spectacol sportiv de calitate si suntem convinsi ca publicul romanesc va savura o experienta de neuitat”, a adaugat Cosac.

Citeste si: ROLAND GARROS 2014: SIMONA HALEP forteaza calificarea in SEMIFINALE. LIVE SCORE 

Turneul se va disputa in premiera in Romania, dupa ce organizatorii competitiei de la Budapesta nu au mai putut sustine desfasurarea acestuia, iar Bucurestiul, prin intermediul Federatiei Romane de Tenis, a preluat licenta pentru urmatorii trei ani. Simona Halep a castigat ultima editie a turneului din Ungaria, care s-a desfasurat in 2013.

Sursa foto: sport.ro