Finala Roland Garros: SIMONA HALEP vs MARIA SARAPOVA 4-6, 7-6, 4-6: Declaratii SIMONA HALEP

halep saraova roland garros

MARIA SARAPOVA: “INCA o data vreau sa o felicit pe SIMONA HALEP care este inca la inceput de cariera, una care se anunta a fi extrem de FRUMOASA si de plina de SUCCESE. Le multumesc tuturor celor care mi-au fost aproape in acesti ani si sper sa ne vedem la anul. Le multumesc si parintilor mei pe care, din superstitie, i-am rugat sa stea acasa si sa se uite la televizor, dar cred ca mama oricum nu a facut-o pentru ca nu suporta tensiunea.”

SIMONA HALEP le-a multumit celor prezenti in limba franceza pentru SUSTINEREA pe care a avut-o in cele doua saptamani petrecute la Paris. “Este prima mea FINALA si sper sa nu fie si ultima. Va multumesc tuturor pentru sustinerea voastra care a reprezentat foarte mult pentru mine.”

SIMONA HALEP: “Este primul meu speach de GRAND SLAM si sper ca vor mai si altele. Vreau sa o FELICIT pe MARIA SARAPOVA si sa-i urez succes in continuare. VREAU sa le multumesc ROMANILOR din tribune si din toata lumea pentru sustinerea lor. Multumesc antrenorilor si familiei mele, VA IUBESC si sper ca vom avea mai multe momente de acest gen impreuna.”

TROFEUL SUZANNE LENGLEN ii va fi inmanat MARIEI SARAPOVA de fosta marea campioana americana CHRIS EVERT LLOYD.

MARIA SARAPOVA: “Este cea mai grea finala pe care am jucat-o in cariera mea! SIMONA este un adversar de temut si o FELICIT pentru cum a evoluat azi! A fost o atmosfera senzationala, sunt multi ROMANI in tribune, si ceva RUSI dar conationalii mei sunt mai tacuti!”

MARIA SARAPOVA si-a trecut in cont al cincilea trofeu de GRAND SLAM din cariera si al doilea de la ROLAND GARROS.

SIMONA HALEP este in lacrimi, DEZAMAGIREA este mare insa ROMANIA are, din nou, o mare jucatoare de tenis. In ciuda infrangerii, SIMONA a demonstrat ca este una dintre cele mai mari sportive din tenis la ora actuala! SIMONA HALEP merita cu prisosinta locul al treilea in clasamentul WTA, pozitie care va fi oficializata luni de forul international!

MARIA SARAPOVA castiga al doilea trofeu la ROLAND GARROS dupa o finala de peste 3 ore in compania SIMONEI HALEP! Capul sus SIMONA ai jucat foarte bine!

SARAPOVA face 6-4 si castiga TROFEUL SUZANNE LENGLEN.

SARAPOVA reuseste un nou BREAK, 5-4, si va servi pentru MECI.

SIMONA egaleaza la ghemuri reusind un BREAK, 4-4.

SIMONA HALEP isi castiga serviciul si se apropie la un ghem de SARAPOVA, 4-3.

STATISTICA: DUBLE GRESELI: SARAPOVA 12 – HALEP 4, ASI: SARAPOVA 3 – HALEP 1.

GHEM alb reusit de SARAPOVA si rusoaica se distanteaza la 4-2.

SARAPOVA castiga pe serviciul SIMONEI si conduce cu 3-2.

Inca un GHEM foarte lung castigat de SARAPOVA SI ESTE EGALITATE, 2-2.

SIMONA sta mai bine din punct de vedere fizic si isi castiga serviciul de pe fundul terenului. 2-1.

RE-BREAK SIMONA si este 1-1.

AVERTIMENT pentru SARAPOVA! In sfarsit, rusoaica este avertizata de arbitrul NOUNI pentru DEPASIREA timpului la serviciu.

BREAK reusit de SARAPOVA si rusoaica are 1-0 in DECISIV.

A inceput setul DECISIV al FINALEI de la Roland Garros. Serveste SIMONA HALEP.

MARIA SARAPOVA si-a schimbat echipamentul in pauza dintre seturile 2 si 3. Este posibil sa fie vorba de un nou tertip al rusoaicei asa cum se intampla cu pauzale lungi din momentele in care are serviciul.

HAI SIMONA!

ULTIMA FINALA de la ROLAND GARROS care a avut nevoie de set decisiv a avut loc in 2001 la meciul dintre Jennifer Capriati  si Kim Klijsters.

HALEP CASTIGA SETUL DOI LA TIE-BREAK. 7-5!

HALEP se lupta in continuare. Rever bun al SIMONEI si este 5-4. SIMONA serveste bine si face 5-5 si 6-5.

SARAPOVA conduce cu 5-3 in TIE-BREAK.

SARAPOVA castiga inca un punct si este 4-2 pentru ea in TIE-BREAK. Revine SIMONA si face 4-3.

SARAPOVA castiga ambele servicii ale SIMONEI, apoi cele doua servicii ale rusoaicei sunt impartite, 3-2 pentru SARAPOVA in TIE- BREAK.

SARAPOVA reuseste RE-BREAK-ul, 6-6 si vom avea TIE-BREAK in setul doi. SARAPOVA serveste prima, SIMONA CASTIGA PUNCTUL

HALEP reuseste inca un BREAK si face 6-5.

MARIA SARAPOVA reuseste RE-BREAK-ul si restabileste egalitatea cu o lovitura norocoasa cu fileul.

Ghemul cu cel mai lung schimb de mingii din acest meci (20 de lovituri) este castigat de SIMONA HALEP care reuseste BREAKUL si trece in avantaj pentru prima oara in acest set 2, 5-4.

Doua mingi de BREAK salvate de SIMONA care castiga GHEMUL si este 4-4.

MARIA SARAPOVA castiga inca un GHEM si trece in avantaj, 4-3.

SIMONA isi castiga serviciul si scorul este 3-3. S-au schimbat mingiile.

SARAPOVA a facut inca trei duble greseli in acest GHEM dar pana la urma a reusit sa-l castige. 3-2 in favoarea rusoaicei.

Un nou GHEM pentru SIMONA HALEP care restabileste egalitatea in setul secund, 2-2.

BREAK pentru SIMONA HALEP si scorul este 1-2.

FINALA este la discretia MARIEI SARAPOVA  in aceste momente. Rusoiaca mai reuseste un BREAK si scorul este 2-0 in setul doi. HALEP a facut o a doua dubla greseala.

MARIA SARAPOVA castiga si primul ghem din setul 2.

BREAK SARAPOVA dupa ce SIMONA HALEP a salvat o prima minge de meci si rusoaica se impune in primul set al finalei de la ROLAND GARROS cu 6-4 dupa 57 de minute de la primul schimb de mingii.

STATISTICA: DUBLE GRESELI: SARAPOVA 10 – HALEP 4, ASI: SARAPOVA 2 – HALEP 1.

BREAK in favoarea SIMONEI si se apropie la un ghem de SARAPOVA, 5-4. HALEP si-a revenit si are serviciul!

S-au schimbat mingiile. GHEM ALB reusit de SIMONA HALEP care intrerupe seria de cinci ghemuri consecutive a SARAPOVEI si reduce din diferenta, 5-3.

MARIA SARAPOVA castiga al cincilea GHEM consecutiv si scorul este 5-2 in favoarea rusoaicei.

SIMONA HALEP face, din ce in ce mai greu, fata SARAPOVEI, rusoaica reusind un nou BREAK si se distanteaza la 4-2.

SARAPOVA castiga cel mai lung GHEM de pana acum al FINALEI de la ROLAND GARROS, 11 minute, si conduce pentru prima oara pe tabela, 3-2. Rusoaica prelungeste meciul, face pauze lungi intre servicii si a fost avertizata in pauza de arbitrul NOUNI care i-a spus ca va primi un AVERTSMENT pentru TIME VIOLATION daca mai continua in acest fel.

Primul AS, dar si prima DUBLA GRESEALA pentru SIMONA HALEP. Un ghem foarte lung si foarte disputat pe serviciul romancei care a salvat trei mingii de BREAK insa pana la urma SARAPOVA castiga si egaleaza scorul in primul set, 2-2.

Primul GHEM castigat de SARAPOVA in acest meci si scorul devine 2-1 in favoarea lui HALEP. 

SIMONA HALEP isi face serviciul are 2-0 dupa un GHEM foarte disputat.

MARIA SARAPOVA pierde primul ghem al partidei, SIMONA reuseste BREAK-ul si este 1-0 in favoarea romancei! Serveste HALEP

A inceput FINALA asteptata de toti ROMANII! HAI SIMONA! MARIA SARAPOVA are primul servici.

SIMONA HALEP este pentru prima oara intr-o finala de GRAND SLAM, MARIA SARAPOVA este pentru a treia oara consecutiv in finala de la ROLAND GARROS. 

Arbitrul din scaun este francezul KADER NOUNI.

Loja SIMONEI HALEP este plina in acest moment, familia, prietenii, antrenorul WIM FISSETTE dar si omul de afaceri ION TIRIAC aflandu-se la Paris pentru a o sustine pe sportiva noastra. Toti sunt imbracati in tricouri de culoare rosie. 

Comentatorii Eurosport vad aceasta finala de la ROLAND GARROS drept una foarte echilibrata declarand la unison ca sportiva care va domina din punct de vedere psihologic ostilitatile pe teren se va impune. Totodata, fostul mare campion  MATS VILLANDER a declarat ca isi doresti un meci cu set decisiv.

UPDATE: 16.05: SIMONA HALEP si MARIA SARAPOVA  au iesit pe terenul arenei PHILIPPE CHATRIER pentru obisnuitele miscari de incalzire.

SIMONA HALEP o intalneste astazi, de la ora 16:00, pe MARIA SHARAPOVA in finala feminina de la ROLAND GARROS, meci care poate reprezenta prima victorie a romancei intr-un turneu de Mare Slam.

Partida dintre SIMONA HALEP si MARIA SARAPOVA poate sa fie descrisa si ca una in care se dueleaza experienta, rusoaica, cu asaltul tineretii, romanca noastra in cautarea marilor victorii.

Simona Halep va juca prima finala de Grand Slam din cariera, in timp ce Maria Saarapova, adversa sa, are deja in palmares un trofeu la Roland Garros, cucerit in 2012. De altfel, Maria Sarapova a castigat toate turneele de Grand Slam, completandu-si palmaresul cu titlurile la Wimbledon (2004), US Open (2006) si Australian Open (2008).

SIMONA HALEP a pierdut toate cele trei meciuri jucate pana acum impotriva Mariei Sarapova:  Simona Halep – Maria Saarapova 6-1, 2-6, 3-6 (finala, Madrid, 11 mai 2014), Simona Halep – Maria Saarapova 5-7, 5-7 (turul I, Beijing, 1 octombrie 2012) si Simona Halep – Maria Sarapova 3-6, 4-6 (turul III, Indian Wells, 12 martie 2012).

Citeste si: AVANTAJELE SIMONEI HALEP in fata Mariei Sarapova

SIMONA HALEP nu a cedat nici un game la ROLAND GARROS, fiind singura jucatoare din turneu care a reusit aceasta performanta, in timp ce MARIA SHARAPOVA a trebuit sa se bata mai mult pentru a-si face drum pana in ultimul act, din optimi ea fiind nevoita sa revina dup ace a pierdut un set.

Fisa tehnica a finalei:                   

                MARIA SARAPOVA (RUSIA)                              SIMONA HALEP (ROMANIA)

Data de nastere:  19 aprilie 1987 (27 ani)                                  27 septembrie 1991 (22 ani)

Inaltime:                1,88 m                                                                    1,68 m

Greutate:                59 kg                                                                      60kg

 Jucatoare de mana dreapta, rever cu doua maini               Jucatoare de mana dreapta, rever cu doua maini

 Nr. 8 mondial                                                                                      Nr. 4 mondial

Palmares: 31 titluri (2 in 2014, la Stuttgart si Madrid)      Palmares: 7 titluri (1 in 2014 la  Doha)

Parcursul celor 2 jucatoare pana in finala:

MARIA SHARAPOVA:  turul 1: 6-1, 6-2 cu Ksenia Pervak (Rusia), turul 2: 7-5, 6-2 cu Tvetana Pironkova (Bulgaria), turul 3: 6-0, 6-0 cu Paula Ormaechea (Argentina), Optimi: 3-6, 6-4, 6-0 cu Samantha Stosur (Australia/N.19), Sferturi: 1-6, 7-5, 6-1 cu Garbine Muguruza (Spania), Semifinale: 4-6, 7-5, 6-2 cu Eugenie Bouchard (Canada/N.18)

Seturi castigate/pierdute: 12/3

Timp petrecut in teren: 10 ore

SIMONA HALEP:  turul 1: 6-0, 6-2 cu Alisa Kleibanova (Rusia) , turul 2: 6-2, 6-4 cu Heather Watson (Marea Britanie), turul 3: 6-3, 6-0 cu Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), Optimi: 6-4, 6-3 cu Sloane Stephens (SUA/N.15), Sferturi: 6-2, 6-2 cu Svetlana Kuznetova (Rusia/N.27), Semifinale: 6-2, 7-6(7/4) cu Andrea Petkovic (Germania/N.28)

Seturi castigate/pierdute 12/0

Timp petrecut in teren 7 ore si 26 minute

Citeste si: MARIA SARAPOVA o avertizeaza pe SIMONA HALEP inaintea finalei de la ROLAND GARROS

Partida dintre SIMONA HALEP si MARIA SARAPOVA, FINALA ROLAND GARROS, va fi transmisa in direct de EuroSport cu incepere de la ora 16:00 si va putea fi urmarita si in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.