SIMONA MICULESCU, numita director al biroului ONU de la BELGRAD

Ambasadoarea SIMONA MICULESCU, reprezentant permanent al Romaniei la Organizatia Natiunilor Unite (ONU), a fost numita reprezentant al secretarului general al ONU si director al Biroului Organizatiei Natiunilor Unite de la Belgrad, informeaza un comunicat de presa remis de MAE marti AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, a salutat numirea SIMONEI MICULESCU, aceasta urmand a conduce activitatile Biroului ONU de la Belgrad in sprijinul Misiunii ONU de Administrare Interimara in Kosovo (UNMIK) si activitatile regionale relevante pentru ONU si UNMIK.

CITESTE SI: BOGDAN AURESCU: Presupusa interventie a ROMANIEI in TRANSNISTRIA – o afirmatie RIDICOLA 

“O felicit pe doamna ambasador SIMONA MICULESCU pentru obtinerea acestei functii importante in cadrul sistemului ONU. Romania, prin Ministerul Afacerilor Externe, promoveaza activ diplomati in pozitii de inalta responsabilitate reusind sa obtina cea mai inalta pozitie detinuta de un diplomat roman, in prezent, in cadrul sistemului ONU. Desemnarea ambasadorului Miculescu in aceasta functie reprezinta atat o apreciere evidenta a competentei si realizarilor obtinute in timpul mandatului sau la New York, cat si o confirmare a activitatii desfasurate de Romania in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite”, a declarat ministrul BOGDAN AURESCU, potrivit comunicatului MAE.

In perioada 2000-2004, SIMONA MICULESCU a fost consilier pentru politica externa al presedintelui Romaniei si a obtinut in anul 2002 rangul de ambasador. De asemenea, a fost purtator de cuvant si director al Serviciului de presa al MAE si consilier al ministrului pentru relatia cu mass-media, precizeaza sursa citata.

CITESTE SI: VESTI PROASTE despre ROMANUL RAPIT in BURKINA FASO: NU exista INFORMATII noi. Asteptam SEMNE de VIATA

“In cadrul activitatii desfasurate la Ambasada Romaniei la Washington a detinut pozitia de secretar de presa. De asemenea, a ocupat in perioada 2006-2007 functia de consilier principal al Guvernului irakian pe probleme de comunicare publica, precum si cea de coordonator al Departamentului de informatii publice al Misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in Kosovo (1999-2000)”, adauga MAE.

Sursa foto: realitatea.net