Simulare la BACALAUREAT pentru elevii de clasa a XI-a, din 2014

Ministerul Educatiei anunta noi schimbari pentru elevi. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca, incepand cu anul scolar 2013-2014, elevii de clasa a XI-a ar putea sustine o simulare pentru examenul de bacalaureat, ca apoi sa poata fi intocmita o harta a problemelor. Metodologia urmeaza sa fie publicata in luna septembrie.

Simularea la examenul de bacalaureat ar urma sa fie sustinuta in luna mai, din materia studiata pana in acel moment. Simularea nu va avea efecte asupra elevului, a precizat ministrul Educatiei, la TVR.

“Din clasa a IX-a pana in a XII-a, nimeni nu verifica sistemul din punct de vedere al rezultatelor. Nu vorbim de evaluarea elevului, ci de evaluarea sistemului. Dorim ca de anul viitor sa introducem simularea la Bac, unitar pe toata tara. O noutate ar fi introducerea unei simulari a examenului de bacalaureat cu un an inainte, in clasa a XI-a, in luna mai. Examenul va fi din materia studiata pana in acel moment si nu va avea efecte asupra elevului”, a declarat Pricopie. 

Foto: Realitatea TV