SINDICALISTII BUGETARI protesteaza la MINISTERUL FINANTELOR si ANAF

Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX organizeaza joi, intre orele 11.00 si 14.00, o ACTIUNE de PROTEST in fata sediilor Ministerului Finantelor Publice (MFP) si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), prin care solicita demisia presedintelui ANAF, GELU STEFAN DIACONU, pentru ABUZ in SERVICIU.

Protestul, intitulat MARSUL DEMNITATII, este sustinut de finantistii din toata tara, care pe perioada actiunii desfasurate in Bucuresti vor intrerupe lucrul cu publicul si vor protesta in fata administratiilor judetene ale finantelor publice.

„Acest caz tipic de preluare a unei institutii prin teroare, intimidare si abuz, in interesul unui grup, a fost adus la cunostinta presedintelui Romaniei, Seviciului Roman de Informatii, primului ministru interimar si primului ministru desemnat, urmand ca la finalizarea documentelor de catre avocatii organizatiei sa inaintam organelor de cercetare penala plangerea penala pentru abuz in serviciu„, se arata intr-un comunicat al SED LEX, informeaza postul Realitatea Tv.

Sindicalistii il acuza pe seful ANAF de „actiuni de represiune si pedepsire ale angajatilor” pentru participarea la o actiune de protest in data de 3 noiembrie.

„Insistam insa asupra faptului ca actiunile de represiune ale presedintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea angajatilor pentru participarea la o actiune de protest, miza este una mult mai periculoasa pentru viitor, pentru ca presedintele ANAF doreste sa fie clar pentru toata lumea ca nu este dispus sa piarda sub nicio forma controlul asupra institutiei, chiar cu pretul incalcarii prevederilor legale. Daca ajungem sa acceptam pur si simplu dispozitia unui sef, data fara respectarea prevederile legale, acest lucru va avea consecinte negative, nu numai pentru cariera functionarilor publici, dar in special pentru modul in care va functiona institutia in raport cu orice alta persoana fizica si juridica, activitatea ramanand la bunul plac a celor care ocupa vremelnic functii de conducere in institutiile statului„, se arata in comunicatul Aliantei sindicale.

Amintim ca presedintele ANAF, GELU STEFAN DIACONU, i-a demis din functie in data de 9 noiembrie pe sefii Directiilor de Finante din Timisoara si Iasi pentru ca acestia nu au solicitat desemnarea unui membru din cadrul Directiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.

„Exista persoane care cred ca sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decat procesul de reforma a ANAF. Masura dispusa astazi reprezinta un mesaj foarte clar ca nu este deloc asa” a declarat Gelu Stefan Diaconu.

Potrivit ANAF, atat ANFP (Agentia Nationala de Functionarilor Publici — n.r.), cat si reprezentantii SED LEX au contestat aceasta masura, precizand ca desemnarea unui inspector de la DGI nu se poate realiza decat la solicitarea directiilor regionale.

Sursa foto: realitatea