SINDICALISTII de la metrou vor PICHETA sediul Ministerului Transporturilor

Membrii UNITATEA – Sindicatul Liber Metrou (USLM) vor organiza in perioada 6-8 mai, intre orele 13.00 si 15.00, un PROTEST in parcarea din fața sediului Ministerului Transporturilor. 

La aceasta adunare publica vor participa in fiecare zi aproximativ 100 de persoane.

Angajatii de la metrou sunt nemultumiti pentru ca, desi in Contractul Colectiv de Munca este prevazuta modificarea grilei de salarizare cu indicele de crestere a preturilor incepand cu 1 ianuarie 2014, nu au beneficiat de nicio majorare salariala. De asemenea, un alt motiv de nemultumire este legat de inaintarea unui proiect de hotarare care prevede transferarea Metrorex la Primaria Municipiului Bucuresti, desi municipalitatea nu ar avea fonduri pentru preluare, dupa cum sustin sindicalistii.

Citeste si: Sindicalistii de la METROU ameninta cu GREVA GENERALA, daca Metrorex va trece la Primaria Generala

O alta nemultumire a sindicalistilor tine de modificarea organigramei Metrorex, in acest fel desfiintandu-se Departamentul pentru siguranta circulatiei si Departamentul Tehnic si de IT. In locul acestora a fost infiintat Departamentul Juridic.  De asemenea, prin noua organigrama ar urma sa fie desfiintat si Clubul Sportiv Muncitoresc al Metrorex, singurul de acest tip din tara.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi, a declarat saptamana trecuta ca sindicalistii de la metrou iau in calcul declansarea unor proteste de strada, care ar putea incepe cu pichetarea Ministerului Transporturilor.

Citeste si: OPRESCU vrea sa PUNA mana pe RATB si METROREX cu ajutorul lui PONTA si DRAGNEA

Radoi a ţinut sa precizeze ca momentan nu se poate discuta despre o greva la metrou, intrucat, potrivit legii, aceasta nu poate fi declansata atata vreme cat exista un contract colectiv de munca in desfasurare.

Sursa foto: jurnalul.ro