SINDICALISTII de la RADET protesteaza in fata GUVERNULUI dupa BLOCAREA CONTURILOR

Aproximativ 700 de sindicalistii din RADET protesteaza marti in fata Guvernului, dupa ce conturile companiei au fost blocate. Manifestantii sustin ca, odata cu blocarea conturilor din 1 aprilie, nu mai pot cumpara materialele necesare desfasurarii activitatii, informeaza postul B1 TV.

“Nu mai putem sa ne desfasuram activitatea, oamenii s-au saturat sa mai scoata bani din buzunar pentru a cumpara piese”, a declarat pentru sursa amintita Ioana Stoica, lider de sindicat RADET. “Speram ca cei care ne guverneaza sa se gandeasca nu neaparat la angajatii RADET, ci la cei care platesc intretinerea. Sper sa nu ajungem ca pe vremea lui Ceausescu, sa dam caldura si apa calda doar doua ore”, a mai spus aceasta.

La proteste este prezent si directorul Valentin Vitalariu, informeaza Newsro. Acesta sustine ca, din cauza popririlor succesive, si anul trecut au fost impiedicate reparatiile, iar daca acest lucru nu se va remedia, exista riscul ca bucurestenilor sa nu li se mai poata asigura incalzirea in sezonul rece.Sindicalistii anunta ca astfel de actiuni vor continua si in zilele urmatoare. Miercuri si joi vor fi organizate pichete la sediul Guvernului si la cel al societatii Electrocentrale Bucuresti.

CITESTE SI: PROTEST AL POSTASILOR IN PIATA VICTORIEI DIN CAPITALA. REVENDICARILE SINDICALISTILOR

In urma cu o luna, consiliul de admnisitratie al companiei Elcen, controlata de catre Ministerul Energiei, a decis sa respinga solicitarea RADET, regie detinuta de consiliul general al Capitalei, de a ridica poprirea de 100% pe conturile sale bancare. Decizia a fost luata in conditiile in care Elcen cere in instanta plata a 500 de milioane de lei, iar RADET nu poate plati din datorii pentru ca autoritatile locale din Bucuresti nu au platit subventia. In total, RADET are datorii de peste 3 miliarde de lei catre Elcen.

Sursa foto: realitatea