Sindicalistii de la Sanitas si Ministerul Sanatatii vor cauta SOLUTII pentru VENITURILE personalului medical

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu si reprezentantii Sanitas au convenit luni asupra mai multor subiecte de interes, precum identificarea SOLUTIILOR privind VENITURILE personalului medical si sustinerea demersurilor pentru deblocarea de posturi bugetate si vacante din sistemul sanitar, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii (MS).

Potrivit sursei citate, cele doua parti au purtat mai multe discutii cu privire la extinderea contractului colectiv de munca la nivel de sector de activitate si la parcurgerea procedurilor legale care trebuie realizate de partenerii de dialog in colaborare cu Departamentul de dialog social din Ministerul Muncii.

Citeste si: Peste 100 de sindicalisti de la SANITAS picheteaza sediul Ministerul Sanatatii

In acest context, MS a cerut directiilor de sanatate publica sa inceapa demersurile de centralizare a tuturor posturilor vacante si bugetate care pot fi scoase la concurs in perioada imediat urmatoare. Actiunea va fi realizata cu avizul sindicatului reprezentativ din unitatea sanitara.

Mai mult, s-a stabilit ca la finalul saptamanii acesteia sa aiba loc o intalnire la care sa participe reprezentantii Ministerului Sanatatii, Ministerului Finantelor Publice si cei ai Federatiei SANITAS pentru stabilirea unui calendar de discutii cu privire la salarizarea personalului din sistem.

Conducerea MS a purtat luni noi discutii cu reprezentantii Biroului Operativ al Federatiei SANTAS, dupa ce saptamana trecuta au existat mai multe intalniri cu privire la subiectele de interes si solicitarile personalului medical.

Din partea MS discutiile au fost conduse de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la intalnire participand si ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Citeste si: GREVA GENERALA in SANATATE? Uite care sunt CERINTELE SINDICALISTILOR

Cu aceasta ocazie, reprezentantii Ministerului Sanatatii i-au asigurat pe partenerii de dialog social ca institutia a facut toate demersurile necesare si tot ceea ce a intrat in sfera sa de competenta pentru a gasi solutii la revendicarile cadrelor medicale.

“Ministerul Sanatatii doreste sa reaminteasca faptul ca a fost rezolvata solicitarea de marire a VENITURILOR rezidentilor prin acordarea unei burse neimpozabile de 670 lei, ceea ce pentru rezidentii de anul I si II ar insemna aproape dublarea veniturilor”, precizeaza MS in comunicatul de presa.

Sursa foto: sanitasbucuresti.ro