SINDICALISTII de la Sanitas vor PICHETA de luni sediul Ministerului Sanatatii

Membrii Federatiei Sanitas din Romania vor PICHETA luni, intre orele 10.00 si 12.00, sediul Ministerul Sanatatii din Bucuresti, solicitand in principal cresterea cu zece la suta a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, incepand 1 iulie si aplicarea Legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala, de la 1 octombrie.

Potrivit unui comunicat al federatiei, printre revendicarile SINDICALISTILOR se mai numara si publicarea in Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Munca pentru sectorul sanatate si activitati sanitar-veterinare, dar si deblocarea de urgenta a posturilor vacante in sanatate si asistenta sociala.

Calendarul de proteste a fost decis pe 13 iunie, de Consiliul National al Federatiei Sanitas din Romania.

Citeste si: INCEP PROTESTELE! Sindicalistii SANITAS din sanatate si asistenta sociala se pregatesc de PROTESTE ample

“Consiliul National al Federatiei Sanitas, intrunit la data de 13 iunie 2014, a stabilit cu liderii din toate judetele tarii sa iasa in strada pentru a-si castiga «meciul» cu reprezentantii Guvernului Romaniei prin: Ministerul Sanatatii; Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Finantelor Publice. Neonorarea revendicarilor transmise in repetate randuri de catre liderii Federatiei Sanitas din Romania reprezentantilor Guvernului Romaniei va duce la declansarea actiunilor de protest in toata tara”, se arata in comunicatul transmis presei saptamana trecuta.

Citeste si: GREVA GENERALA in SANATATE? Uite care sunt CERINTELE SINDICALISTILOR

Sindicalistii de la Sanitas vor mai organiza PICHETE in fata Ministerului Sanatatii si in zilele de 24, 25 si 30 iunie, precum si pe 1 iulie. De asemenea, pe 26 iunie si 2 iulie vor fi organizate PICHETE la sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Totodata, in zilele de 27 iunie si 3 si 4 iulie va fi PICHETAT sediul Ministerului Finantelor Publice.

Sursa foto: federatiasanitas.ro