Sindicalistii din energie protesteaza la Curtea Constitutionala

Aproximativ 300 de sindicalisti din energie au pichetat, miercuri, sediul Curtii Constitutionale din Bucuresti, nemultumiti de majorarea pretului la energie.

Sindcalistii au spus ca majorarea va duce la pierderea locurilor de munca si au cerut modificari legislative imediate referitoare la regimul energiei regenerabile.

Protestatarii au scandat lozinci precum “Vrem solutii!” si “Hotii!”,  purtand pancarte de genul “Certificate verzi+cogenerare=ingroparea industriei metalurgice”, informeaza Realitatea TV.

Citeste si: Sindicalistii ies in strada

Acest pichet a avut drept scop urgentarea procedurii de promulgare a OG 57/2013, prin care se poate modifica Legea 220/2008. Intr-un articol din aceasta lege se poate mentiona ca Guvernul Romaniei, in functie de prioritati, poate da o hotarare prin care sunt scutiti de la plata eco-taxelor unii consumatori”, a afirmat presedintele Federatiei Nationale Solidaritatea-Metal, Gheorghe Sora, citat de Agerpres.

Prezent la pichet, presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat ca sindicalistii din metalurgie vor participa joi, intre orele 12,00 — 15,00, la un miting de protest in Piata Victoriei. Numarul acestora va fi de peste 1.000, a mai precizat Hossu.

Sursa foto: romanialibera.ro