Sindicaliștii din poliţie şi penitenciare protestează în faţa Ministerului Justiţiei

Peste 250 de sindicalişti reprezentând angajaţi din poliţie şi penitenciare, dar şi rezervişti militari, protestează, joi, în faţa Ministerului Justiţiei, cerând salarii echitabile, condiţii de lucru mai bune şi oprirea discriminării pensionarilor militari.

Joi dimineaţă, de la ora 09.00, ofiţeri şi agenţi de poliţie şi penitenciare alături de rezervişti militari au protestat şi în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor. În data de 8 februarie 2019, începând cu ora 08.30, protestul continuă la Parlament.

“Acţiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne), la nivel de miniştri, iar prin pichetările comune ale instituţiilor susamintite dorim să atragem atenţia asupra unor probleme care afectează drepturile şi interesele personalului activ şi în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost îngheţate prin ordonanţe de urgenţă care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) şi care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate”, arată Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa foto: realitatea