SINDICALISTII din SANATATE ameninta cu GREVA GENERALA! NEGOCIERI la MINISTERUL MUNCII

Federatia Sanitas anunta ca a convocat, luni, o sedinta de urgenta a Biroului Executiv pentru a stabili planul de actiune, “care va culmina cu greva generala”, ca urmare a publicarii ordonantei privind salarizarea, ce nu ar rezolva nedreptatile din Sanatate, informeaza News.ro.

UPDATE: Reprezentantii Sanitas au fost invitati la negocieri la Ministerul Muncii, iar prim-vicepresedintele Federatiei, Marius Sepi, a declarat ca de la ora 14.00 se va discuta cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

STIRE INITIALA

“Federatia Sanitas din Romania a convocat pentru luni o sedinta extraordinara a Biroului Executiv pentru a stabili, de urgenta, planul de actiune ca urmare a atitudinii cel putin sfidatoare a ministrilor Sanatatii si al Muncii si implicit a intregului Guvern fata de solicitarile noastre”, transmite Sanitas.

Reprezentantii sindicalistilor precizeaza ca, in saptamana 8-14 august, au purtat, in doua runde, discutii cu ministrii Sanatatii si Muncii, referitor la posibilitatile de rezolvare a nedreptatilor generate de OUG 20/2016.

“Negocierile au fost de multe ori foarte aprinse, iar membrii Biroului Executiv prezenti au fost asigurati, cu discursuri elaborate si calcule iscusite ca, spre exemplu, situatia TESA din sanatate nu se poate rezolva printr-o noua OUG. Descoperim cu stupoare, la publicarea OUG 43/2016 ca ceea ce nu este posibil pentru anumite categorii de salariati este posibil pentru altele.

CITESTE SI: MEDICII INTRA IN GREVA JAPONEZA: VOR URMA PROTESTE SI O GREVA GENERALA

Descoperim ca salariatii din ministere sunt considerati a fi o categorie net superioara tuturor celorlalti salariati si ca pentru ei orice este posibil, mai ales atunci cand e necesara fidelizarea lor in pragul unor alegeri generale gestionate pentru prima data in Romania democratica de o ‘administratie centrala apolitica'”, arata sindicalistii.

Ei mai spun ca au fost dezamagiti de “lipsa de buna-credinta si onestitate a celor cu care am negociat”, precizand ca vor propune conducerii Sanitas un plan de actiuni sindicale care va culmina cu greva generala. Acestia mentioneaza ca le cer scuze anticipat pacientilor si ca au obosit sa creada in buna-credinta a decidentilor.

Sindicalistii din Sanatate nu sunt singurii nemultumiti de efectele ordonantei privind salarizarea. Personalul didactic auxiliar, secretarii, contabilii si unii directori de scoli au salariile diminuate dupa ce Ministerul Justitiei a facut modificari privind definirea vechimii, in Ordonanta 20, a declarat, sambata, pentru News.ro, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret”, Marius Nistor, explicand ca aceste modificari vor crea probleme si in calculul ulterior al vechimii. Nistor a precizat ca sindicalistii au inceput deja discutiile cu Ministerul Educatiei, ministrul Mircea Dumitru dand asigurari ca va incerca sa remedieze disfunctionalitatile aparute.

Sursa foto: realitatea