Sindicalistii din SANATATE cer cresterea SALARIILOR cu 50 la suta

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania solicita Ministerului Sanatatii sa includa in calculul pachetului de baza o crestere a SALARIILOR cu cel putin 50 la suta si finantarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar, avand in vedere amanarea intrarii in vigoare a pachetului de baza de servicii medicale.

 “Luand act de prorogarea datei de intrare in vigoare a pachetului de baza de servicii medicale pe motivul consultarii cu toti factorii interesati, anuntata de domnul prim-ministru, VICTOR PONTA, solicitam Ministerului Sanatatii sa includa in calculul pachetului de baza o crestere a SALARIILOR cu cel putin 50 la suta si finantarea reducerii semnificative a deficitului de personal. Acest lucru se poate realiza prin includerea in costul serviciilor medicale ce vor face parte din pachetul de baza a sumelor necesare pentru aceste masuri”, se arata intr-un comunicat tansmis vineri de Federatie.

Citeste si: ASTARASTOAE: Romania a cheltuit 3,5 miliarde de euro pentru pregatirea MEDICILOR care lucreaza in UE

In situatia in care negocierile privind cresterile SALARIALE esueaza, Consiliului de coordonare al Federatiei va lua in considerare organizarea unui program de proteste, se mai spune in comunicat.

Reprezentantii sindicatului sustin ca, pana in acest moment, consultarile privind principiile de alcatuire a pachetului de baza au fost “cvasi-inexistente, filosofia alcatuirii acestuia ramanand o necunoscuta”, si spera ca de aceasta data realizarea pachetului va beneficia de transparenta necesara.

Citeste si: Astarastoae: Romania risca sa ramana fara medici in cativa ani

“Avand in vedere faptul ca unul din principiile strategiei de actiune a Federatiei «Solidaritatea Sanitara» din Romania il constituie cresterea calitatii serviciilor medicale prin cresterea calitatii vietii profesionale, consideram prioritare in gandirea pachetului de baza atat satisfacerea intereselor pacientilor cat si intrarea in normalitate in ceea ce priveste SALARIZAREA personalului si asigurarea numarului de profesionisti necesar unui act medical de calitate”, se mai spune in comunicat.

 Sursa foto: alba24.ro