Sindicalistii: PORTUL CONSTANTA nu e HAREM!

Sindicalistii din PORTUL CONSTANTA au anuntat ca daca se va lua decizia ca portul sa nu mai apartina statului, vor opri activitatea si vor „desfiinta“ Republica Mazare.

Sindicalistii anuntasera pentru miercuri un protest la care ar fi trebuit sa participe 7.000 persoane, nemultumite de faptul ca statul e pe cale sa renunte la controlul asupra portului. Au fost, intr-un final, in jur de 2.000, dar au reusit sa faca destul zgomot.

Inarmati cu vuvuzele, butoaie si bete, acestia i-au huiduit copios pe Victor Ponta si pe primarul Radu Mazare.

Oamenii au purtat pancarte pe care scria ”Portul Constanta nu este car alegoric!”, ”Portul Constanta nu este harem!”, ”Guvernul Ponta stie: portul e cuvant de 4 litere”, ”Jos labele de pe Portul Constanta”, ”Apropo, domnul Ponta, cand va apucati sa guvernati?”, dar si tricouri inscriptio­nate: ”Impertinent in Republica Mazare”, ”Obraznic in Republica Mazare”.

Citeste si: PROTESTE CONSTANTA: 7.000 de sindicalisti in strada

Alaturi de organizatori, Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare, s-au aflat sindicalisti din Posta, Politie, Administratia penitenciarelor, transporturi aeriene, etc.

Mircea Burlacu, presedintele FNSP, a amenintat cu inchiderea portului. ”Demnitari ai statului roman, domnule prim-ministru, domnule ministru, daca veti semna orice fel de act prin care sa luati decizia care apartine statului si sa i-o dati lui Radu Mazare, portul Constanta se va opri din lucru. Daca Radu Mazare isi inchipuie ca intra in port, ca intra cu picioarele in locurile noastre de munca, ca face baruri si restaurante in port se insala”, a spus acesta.

 Burlacu a subliniat ca Mazare va gasi la portile portului lucratorii portuari si utilajele portului si i-a cerut acestuia demisia.

Citeste si: Sindicalistii din PORTUL CONSTANTA reiau joi protestele

Consiliul Local Constanta detine 20% din actiunile CN Administratia Porturilor Maritime din 2007, iar in octombrie 2012 trei parlamentari PSD, Alexandru Mazare, Eduard Martin si Manuela Mitrea, au depus un proiect de lege prin care toate cele 60% din actiunile pe care le mai detinea statul ar fi urmat sa revina autoritatilor locale si judetene. Proiectul zace acum undeva prin sertarele Parlamentului.

Sursa foto: adevarul.ro