SINDICATELE ACUZA GUVERNUL TUDOSE DE SANTAJ

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu (foto), a iesit cu vesti proaste de la negocierile cu reprezentantii Guvernului care au avut loc vineri la sediul Executivului de la Palatul Victoria. Hossu a dezvaluit ca practic guvernantii au santajat sindicatele spunandu-le ca, daca nu accepta transferul contributiilor de la angajator la angajat, nu se va mai aplica deloc Legea Salarizarii, informeaza corespondentul Ziare.com.

In plus, Bogdan Hossu a precizat ca, din calculele sindicalistilor, in Sanatate exista 100.000 de angajati ale caror venituri vor scadea, ca urmare a aplicarii Legii Salarizarii coroborat cu transferul de contributii.

“Guvernul insista cu pachetaul transfer de taxe – Legea Salarizarii – Legea Pensiilor. Va fi o noua pacaleala pentru cetateni. Guvernul nu doreste o solutie, sa gaseasca alternative, si insista cu transferul de taxe. (…) S-a incercat un santaj impotriva partii sindicale – nu vreti transferul, anulam Legea Salarizarii. Ceea ce e complet anormal pentru ca legat de acest lucru nu s-a pus chestiunea la pachet cu alte mecanisme. Sunt inventii pe care le-au inceput din aprilie cand si-au dat seama ca nu mai au bani”, a spus Hossu, la iesirea de la negocieri.

“Creste artificial salariul brut iar pe net nu va exista cresterea respectiva. Dupa transferul integral (al contributiilor, n.red.), Romania va deveni o lada de gunoi a conditiilor de munca”, a conchis Hossu, precizand ca o noua runda de negocieri va avea loc saptamana viitoare, dupa ce Guvernul va avea discutii cu angajatorii, pe care spera sa-i convinga sa faca transferul astfel incat sa nu scada veniturile angajatilor.

Pus fata in fata cu revolta bugetarilor, Liviu Dragnea sustine ca aceia care primesc salarii marite protesteaza, iar legea salarizarii in sectorul public nu se poate aplica fara sa se implementeze si transferul de contributii de la angajator la angajat.

Sursa foto: realitatea