SINDICATELE CFR ameninta cu GREVA GENERALA. PROTESTUL ar putea avea loc pe 1 OCTOMBRIE

SINDICATELE CFR ameninta cu GREVA GENERALA. Aceasta ampla miscare de protest ar putea fi programata in data de 1 octombrie atunci cand garniturile de tren ar putea ramane stationate in gari.

IULIAN MANTESCU, liderul sindical al mecanicilor de locomotiva, a declarat intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca principala revendicare a angajatilor CRF este legata de majorarea salariilor. 

“Dorim negocierea corecta a contractului de munca. Cresterea salariala sa fie de cel putin 10 procente. (…) Este corect ca si cfr-istii, dupa sase ani de stagnare, sa-si negocieze salariu. In aprilie ni s-a promis ca se vor gasi solutii. Dorim ca membrii de sindicat sa primeasca si ei o crestere de 10%”, a spus acesta, explicand ca, o data cu cresterea salariului minim pe economie, cei care aveau salariu sub acest venit au primit mariri, iar ceilalti nu”, a declarat MANTESCU.

CITESTE SI: GREVA ANGAJATILOR DE LA ROMATSA NU VA MAI AVEA LOC. A FOST INCHEIAT UN CONTRACT COLECTIV DE MUNCA. REACTIA SINDICALISTILOR. UPDATE

IULIAN MANTESCU a explicat ca, in acest fel, s-a ajuns sa nu mai fie diferentiere profesionala. El a mai precizat ca sindicalistii vor negocia noile contracte la minister pe 10 septembrie.

“Daca nu se gasesc solutii dupa 1 octombrie se ia in calcul GREVA GENERALA”, a explicat acesta. Organizatiile sindicale au cerut o crestere salariala de minimum 10%, acordarea de tichete de masa pentru toate zilele lucratoare din luna, precum si vouchere de vacanta pentru salariati, incepand de la data de 1 ianuarie 2016.

CITESTE SI: SCANDAL LA ROMATSA. IMBRANCELI INTRE ION AUREL STANCIU SI UN LIDER DE SINDICAT. DIRECTORUL A DEPUS PLANGERE PENTRU TALHARIE. UPDATE

De asemenea, sindicatele mai vor marirea numarului de angajati, astfel incat salariatii sa nu mai fie nevoiti sa faca ore suplimentare. Acestia au insistat ca toate aceste cerinte sa fie prevazute in viitoarele contracte colective de munca.

Conform unor surse din interiorul MT, o prima runda de negocieri intre sindicalistii CFR si reprezentantii Ministerului Transporturilor ar putea avea loc in data de 10 septembrie.

Sursa foto: jurnalul