Sindicatele se pregatesc de proteste!

Sindicalistii Blocului National Sindical au decis sa declanseze proteste la nivel national, pe o perioada nedeterminata, incepand cu a doua jumatate a lunii octombrie. Calendarul protestelor va fi prezentat pe 10 octombrie.

Decizia de a demara manifestatii de strada a fost luata de reprezentantii organizatiilor sindicale din toata tara acoperind toate sectoarele economice, scrie Mediafax.

“Lucratorii afiliati la BNS sunt nemultumiti de scaderea dramatica a nivelului de trai, de lipsa oricaror perspective de dezvoltare si a unor strategii coerente care sa conduca la crestere economica sustenabila, dar si de faptul ca actuala coalitie de guvernare refuza sa isi onoreze angajamente asumate in relatia cu organizatiile sindicale, unele dintre ele garantate public si prin semnatura inca din anul 2011. In data de 2 octombrie 2013 Blocul National Sindical va face public Manifestul ce contine nemultumirile lucratorilor afiliati la BNS iar dupa data de 10 octombrie va anunta calendarul detaliat al actiunilor de protest”, se arata in comunicatul BNS.

Sindicalistii Blocului National Sindical spun ca invita si alte organizatii sindicale sa li se alature.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel Alfa” a anuntat de asemenea luni dimineata declansarea protestelor pe termen nelimitat.