Sindicatul Muntele acuza de “sabotaj” fosta conducere a Complexului Energetic Hunedoara

Presedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a declarat, joi, ca declansarea starii de insolventa a CEH este un moment la care nu s-ar fi ajuns daca programul de restructurare al companiei ar fi inceput in anul 2012, informeaza Agerpres. 

In opinia liderului sindical, statul roman trebuie sa se indrepte impotriva celor care au adus CEH in situatia economica de acum, Nica acuzandu-i de ‘sabotaj la independenta energetica a Romaniei’.

‘Este un moment la care, cred eu, nu trebuia sa ajungem daca cei care au condus destinele mineritului si energiei ar fi avut un interes fata de societate si fata de oameni. Eu spun ca cei care au condus, cel putin din 2012 incoace, pot sa fie linistit acuzati de sabotaj la independenta energetica a Romaniei si cred ca statul roman trebuie sa se sesizeze si sa intreprinda toate masurile legale impotriva celor care au dus CEH in situatia de astazi’, a declarat presedintele Sindicatului Muntele.

CITESTE SI: Tribunalul a aprobat intrarea in INSOLVENTA a COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA

Acesta a mentionat ca intrarea in insolventa nu poate reprezenta o ‘veste buna’ pentru minerii si energeticienii care lucreaza in termocentrale si la exploatarile de huila. Nica a apreciat ca firma care va elabora planul de redresare economica a CEH va trebui sa gandeasca un program de restructurare accelerat, in conditiile in care datoriile si pierderile complexului au ajuns la ‘o suma exagerata’.

Tribunalul Hunedoara a admis joi cererea de intrare in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara, la solicitarea acestuia, urmand ca de punerea in practica a acesteia sa se ocupe o firma specializata din Craiova.

CITESTE SI: DIRECTORUL GENERAL AL COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA, EMIL FLORUT, A FOST DEMIS

CEH are datorii de peste 1,2 miliarde lei, iar in cadrul companiei lucreaza circa 6.400 de angajati la termocentralele Mintia, Paroseni si la minele de carbune Lupeni, Livezeni, Lonea si Vulcan.

 Sursa foto: Mondo News