Sindromul de canal carpian – recuperare prin endoscopie de canal carpian

De ce este recomandată recuperarea prin endoscopia de canal carpian? Cum se diferențiază de metodele clasice? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Canalul carpian este cunoscut și sub numele de tunel carpian și este un spațiu anatomic situat pe fața palmară a articulației pumnului. Canalul are rolul de a adăposti mai multe tendoane care leagă oasele mâinii de mușchi. Tot  acolo se situează și nervul median, cel care asigură funcția de mișcare a degetelor. În momentul în care acest nerv este presat de diverse decalaje, apar senzații de durere și înțepături. În acest fel ia naștere sindromul de canal carpian.

Cele mai afectate persoane sunt femeile care au vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, în mod special persoanele care își folosesc foarte mult încheieturile mâinilor în viața de zi cu zi.

Cum poate trata endoscopia sindromul de canal carpian?

Endoscopia spinală este o intervenție chirurgicală foarte complexă care poate trata o mulțime de afecțiuni cu care se confruntă oamenii în viața de zi cu zi. Sindromul de canal carpian poate fi tratat de asemenea cu ajutorul endoscopiei, intervenția fiind una foarte simplă și rapidă.

Chiar dacă nu este o afecțiune complicată, dacă este netratată poate conduce la dureri insuportabile și la imposibilitatea folosirii mâinii. Operația are rolul de a elimina presiunea de pe nervul median pentru ca senzațiile neplăcute să dispară și pentru ca afecțiunea să nu poată avansa.

Clinica Arca Life poate trata sindromul de canal carpian cu ajutorul celei mai noi tehnologii. Endoscopia este realizată în clinică folosind tehnologia americană Smart Release ECTR. Acest tip de tehnologie oferă pacienților cele mai eficiente și rapide rezultate.

Întreaga procedură se realizează sub anestezie locală, ceea ce înseamnă că pacientul este conștient în timpul intervenției dar nu va simți nimic. Durata aproximativă a endoscopiei este de aproximativ 30 de minute și nu este necesară internarea pacientului. La câteva ore după operație, persoana afectată se poate întoarce acasa fără probleme.

Așadar, endoscopia pentru canalul carpian este o intervenție ușoară și rapidă care nu supune pacientul la dureri postoperatorii sau la perioade îndelungate de recuperare. Simptomele care se pot simți după operație sunt amorțeli sau furnicături la nivelul degetelor, care vor trece foarte rapid.

Pentru recuperarea abilităților mâinii nu este necesar repausul total al mâinii. Pacientul își poate mișca degetele și își poate mișca mâna imediat după operație și este chiar indicată mișcarea continuă a încheieturii pentru a repune mușchii în mișcare.

Cum se diferențiază endoscopia de metodele clasice în tratarea canalului carpian?

Endoscopia este o tehnică inovativă din ce în ce mai căutată, diferită de tot ceea ce s-a făcut până acum. Este apreciată la nivel mondial pentru avantajele pe care le oferă pacienților față de tehnicile clasice.

În primul rând, această intervenție necesită incizii foarte mici pentru a putea trata afecțiunea. În mod normal, incizia ar fi de minim 5 cm în metodele clasice,  însă endoscopia poate da rezultatele perfecte și cu o incizie de 1-2 cm maxim. Acest aspect oferă o cicatrice mult mai mică, aproape insesizabilă pacientului.

În al doilea rând, procedura oferă pacientului posibilitatea de a se recupera foarte rapid fără a fi nevoie de spitalizare postoperatorie. În acest fel, persoana în cauză își poate continua activitatea obișnuită, după doar câteva zile.

În al treilea rând, endoscopia de canal carpian nu prezintă riscuri ceea ce înseamnă că este o intervenție foarte sigură. De multe ori oamenii sunt sceptici cu privire la intervențiile medicale de orice tip, tocmai pentru că pot apărea mereu complicații neprevăzute. În cazul endoscopiei totul este foarte sigur, mai ales datorită faptului că tehnologia oferă o precizie foarte bună medicului.

Acestea trei sunt doar câteva dintre avantajele pe care endoscopia le oferă pacienților. Dacă te confrunți cu o astfel de afecțiune și îți faci griji că nu îți vei putea continua activitatea, alege endoscopia spinală. Rezultatele vor fi cu adevărat uimitoare.