Singapore: Autoritatea Monetară vrea să întărească protecția investitorilor în crypto monede

Autoritatea monetară din Singapore (MAS), banca centrală de facto a statului, se gîndește la instituirea unor noi reguli menite de a-i proteja pe investitorii în crypto monede.

Ong Chong Tee, director adjunct al MAS, a declarat, joi, în cadrul unui discurs că agenția “evaluează în prezent dacă sunt necesare reglementări suplimentare în domeniul protecției investitorilor în crypto monede”, dar nu a intrat în amănunte, informează Reuters.

Comentariul atrage atenția că un nou cadru de reglementare poate fi introdus în cadrul tranzacțiilor de crypto monede din Singapore. În plus semnalează și faptul că autoritatea monetară  locală acordă deja o atenție deosebită tranzacțiilor locale cu crypto monede.

Citește și: CE ESTE BITCOIN? ÎN CE MOD SE DEOSEBEȘTE BITCOIN DE MONEDELE TRADIȚIONALE?

Tharman Shanmugaratnam, președintele MAS, a spus anterior că, în timp ce Singapore nu vrea să interzică tranzacțiile cu crypto monede, agenția este atentă la impunerea regulilor de combatere a spălării banilor și posibilitatea finanțării terorismului în cadrul acestor tranzacții.

Ultima declarație vine în sprijinul avertizării MAS din decembrie – într-un moment în care prețul unui Bitcoin atingea o valoare de aproximativ 20.000 de dolari – și anume că investitorii trebuie să fie foarte precauți în tranzacțiile  ccu crypto monede, care nu sunt reglementate de agenție.