Singapore. Bursa de schimb DragonEx raportează un atac cibernetic asupra activelor utilizatorilor

Bursa de schimb crypto DragonEx din Singapore și-a anunțat utilizatorii că a victima unui jaf cibernetic, informează Telegram Channel. Incidentul descris ca “un atac al hackerilor” a dus la transferul și furtul de “utilizatori” […] și a platformelor crypto “.

Un administrator al bursei de schimb informează utilizatorii că: “O parte dintre active au fost recuperate și vom face tot ce ne stă în putință pentru a recupera restul activelor furate. Mai multe administrații judiciare au fost informate despre acest caz de criminalitate cibernetică, inclusiv Estonia, Thailanda, Singapore, HongKong etc. și așteptăm ca polițiștii să facă investigații. Toate serviciile de platformă vor fi închise, iar situația corectă de recuperare a pierderilor de active va fi anunțată într-o săptămână. “

Administratorul adauga ca, in ceea ce priveste pierderile utilizatorilor, “DragonEx isi va asuma responsabilitatea indiferent de ce se va întâmpla”. Suma de criptomonede furată este, deocamdată, necunoscuta. Un al doilea administrator a avertizat utilizatorii că serviciile oficiale de asistență pentru clienți DragonEx nu solicită niciodată informații sensibile cum ar fi “parolele, codul de verificare e-mail, codul GA, codul SMS și cheia privată pentru transfer”. Utilizatorii însă pot să solicite asistență oficială în ceea ce privește protejarea integrității datelor private.

Un alt dministrator al bursei amintite a emis o actualizare în care identifică 20 de adrese de portofel din care se crede că activele furate au fost transferate. Fiecare adresă pare să corespundă unei criptomonede unice – 20 de adrese pentru 20 de criptomonede diferite – printre care Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), EOS, Ripple (XRP) și Litecoin (LTC) și alte monede virtuale cu o valoare de piață mai mică.

“Solicităm cu sinceritate ajutorul tuturor schimburilor colegilor noștri și a altor puteri din industrie, vă rugăm să ne ajutați să investigăm și să urmărim activele, să le înghețăm și să oprim fluxurile de active”, a declarat administratorul DragonEx.

În timp ce comunitatea așteaptă știri despre alte detalii despre jaful cibernetic al DragonEx, bursa de schimb din Noua Zeelandă, Cryptopia – care a suferit un atac cibernetic cu o pgubă de 16 milioane de dolari la jumătatea lunii ianuarie a acestui an – a reluat recent tranzacționarea pentru 40 de perechi de criptomonede-monedă fiat. Potrivit datelor CoinMarketCap, DragonEx a raportat tranzacții în valoare de 187.704.466 de dolari în ultimele 24 de ore.