Singurul continent care nu a fost atins de coronavirus

Antarctica este unicul continent care a rămas neatins de pandemia de coronavirus. Pentru ca acest lucru să rămână așa, oamenii de știință care se pregătesc să pornească spre bazele de vor rămâne pentru o perioadă de carantină în Noua Zeelandă, conform unui comunicat oficial.

Echipa de cercetători americani care face parte din programul antarctic de cercetare urmează să ajungă vineri în Noua Zeelandă, conform unui comunicat semnat de ministrul neo-zeelandez de externe Winston Peters. La sosire, cercetătorii vor rămâne în carantină timp de 14 zile, pe propria cheltuială, şi vor fi testaţi de două ori de COVID-19 înainte de a porni spre Antarctica, pe 24 august.

“Antarctica este singurul continent liber de COVID-19”, a subliniat Winston Peters. “Susţinerea staţiilor de cercetare din Antarctica prin intermediul Noii Zeelande este de importanţă critică pentru siguranţa şi binele colectiv al oamenilor, inclusiv al neo-zeelandezilor, în Antarctica, şi pentru continuarea unor importante activităţi ştiinţifice pe termen lung”, a adăugat el.

Sursa foto: BBC