Singurul medicament aprobat din Europa pentru a preveni recidiva in infarctul de miocard

Primul medicament aprobat in Europa pentru prevenirea unei recidive la persoanele care au suferit un infarct de miocard si care cumuleaza efectele a trei produse farmaceutice, a fost prezentat vineri, la Madrid, si va putea fi deja folosit de pacienti din Spania, Argentina si Mexic, scrie ziarul “El Pais”.

Acest medicament este produs de catre Centrul National pentru Cercetari Cardiovasculare din Spania in colaborare cu firma Ferrer, pe baza unui parteneriat public-privat si a unei investitii de aproximativ 50 de milioane de euro, poli-medicamentul ar urma sa fie comercializat in urmatorii patru ani in 90 de tari.

Medicamentul are efect anticoagulant, lupta impotrva colesterolului si a cresterii tensiunii arteriale si va fi folosit pentru prevenirea problemelor cardiace. Persoanele care vor incepe acest tratament vor plati aproximativ 10 euro pe luna. 

Producatorii au declarat ca fac eforturi pentru scaderea pretului, incat acest medicament sa devina accesibil in tarile cu venituri mai mici, mai ales ca numarul infarcturilor este in crestere. 

Eficienta acestui tip de tratament de prevenire a infarctului va fi urmarita si evaluata printr-un studiu finantat cu sase milioane de euro de Uniunea Europeana.