Singurul TARG DE MIEI din Capitala va fi REDESCHIS la sfarsitul lunii

Pregatirile pentru organizarea editiei din acest an a TARGULUI DE MIEI din Piata APARATORII PATRIEI sunt in plina desfasurare in aceasta perioada, a anuntat marti, printr-un comunicat de presa, Primaria Sectorului 4.

Astfel, in incinta acestui complex agroalimentar situat pe sos. Berceni nr. 183 B a demarat deja amenajarea tarcurilor care vor gazdui miei adusi pentru sacrificare.

Totodata, abatorul in suprafata totala de 280 metri patrati, dotat cu o hala de asomare ultramoderna, a fost igienizat, urmand ca activitatea sa fie supravegheata permanent de medici reprezentand Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Citeste si: ZECE ANI de activitate ai ANSVSA, ANIVERSATI in Piata Progresul din Sectorul 4

Pana in prezent si-au anuntat participarea 50 de ciobani din zone precum Dobrogea, Sibiu, Dambovita, cat si din cele limitrofe Capitalei, potrivit sursei citate.

Daca situatia o va impune, solicitarile de participare depasind capacitatea tarcurilor estimate, numarul acestora poate fi suplimentat.

Devenit traditie in Sectorul 4 si singurul de acest gen de pe raza Capitalei, TARGUL DE MIEI este autorizat de ANSVSA, urmand sa functioneze in perioada 30 martie – 11 aprilie”, mai spun reprezentantii Primariei Sectorului 4.

Citeste si: Singurul targ de miei vii din Bucuresti va fi redeschis saptamana viitoare

”Piata de Miei de la Aparatorii Patriei ramane singura de acest gen din Capitala, mieii fiind adapostiti in conditii corespunzatoare de igiena, iar sacrificarea lor va avea loc intr-un abator salubru, modern, dotat conform standardelor europene in vigoare. Prin organizarea anuala a acestui targ urmarim incurajarea producatorilor autohtoni, care au posibilitatea de a-si  valorifica munca. Marfa proaspata va fi din belsug, iata un cadou pe care ne straduim si consideram  noi, am reusit sa il daruim anual, de Paste, locuitorilor Sectorului 4, dar si din toata Capitala”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4.