Singurul targ de miei vii din Bucuresti va fi redeschis saptamana viitoare

Primaria Sectorului 4 decis organizarea si in acest an a singurului targ din Bucuresti destinat comercializarii mieilor, care va functiona in Piata Aparatorii Patriei.

Targul va fi deschis in perioada  9-19 aprilie si este autorizat de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Sacrificarea mieilor se va face zilnic, in intervalul orar 07.00–19.00, in abatorul in suprafata totala de 280 metri patrati, dotat cu o hala de asomare moderna, la standardele impuse de Uniunea Europeana. Activitatea se va desfasura sub supravegherea permanenta a patru medici, reprezentand ANSVSA.

„Targul de Miei a devenit deja traditie. Locuitorii Sectorului 4, dar si din alte zone ale Bucurestiului, stiu deja ca de aici pot achizitiona carnea de miel, la pret de producator, direct de la ciobanii veniti din toate zonele tarii”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4.

Potrivit Primariei Sectorului 4, pana in prezent, 23 de persoane au depus la sediul Directiei de Administrare a Pietelor cereri in vederea desfasurarii activitatii de comercializare a mieilor. Pentru acest an, Primaria Sectorului 4 pune la dispozitie un total de 32 de tarcuri, care sunt amplasate pe platoul din spatele Pietei Aparatorii Patriei. 

Citeste si: PASTE 2014: Unde iti poti petrece vacanta de Paste si cat te costa

Pentru desfasurarea in conditii legale a activitatii, pe langa cererea tip si achitarea unei taxe insumand 150 de lei pe zi pentru fiecare tarc, mai sunt necesare urmatoarele documente: actul de identitate al comerciantului – original si copie, certificat sau aviz de producator, eliberat de Primaria pe raza careia desfasoara activitate de crestere de animale, buletin de analize medicale, eliberat de medicul veterinar, care sa ateste starea de sanatate a animalelor care vor fi comercializate, buletin de transport al animalelor, eliberat tot de medicul veterinar si certificat medical al celui care comercializeaza, eliberat de medicul de familie, care sa ateste ca este apt clinic pentru desfasurarea activitatii.

Sursa foto: bucurestifm.ro