Sinteza evenimentelor de joi – Ce lucruri care s-au intamplat ieri trebuie sa le tii minte

Principalele evenimente care au avut loc joi, 21 august 2014, sunt prezentate intr-o sinteza publicata de Mediafax. Iata care sunt cele cinci lucruri pe care trebuie sa le tii minte dupa ziua de joi.

Adrian Nastase, eliberat din penitenciar

Adrian Nastase a plecat joi din Penitenciarul Jilava, dupa ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier sa fie eliberat conditionat, pentru ca a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. Nastase este din nou liber, dupa doua condamnari si dupa ce a stat 500 de zile in penitenciar, insa fostul premier va avea pedeapsa de patru ani si sase luni executata in 2017.

Rusia ridica interdictiile la importurile unor alimente, precum semintele si produsele fara lactoza

Rusia renunta la unele interdictii impuse importurilor din tarile UE pentru produse precum laptele fara lactoza sau semintele de cartofi si ceapa, intrucat nu s-au putut gasi suficiente resurse pe piata interna pentru a le inlocui, informeaza Novinite.

Atentionarea meteorologilor: Tablou apocaliptic pentru urmatoarele decenii

Specialisti in domeniul schimbarii climatice au prezentat un tablou apocaliptic din punct de vedere meteorologic pentru urmatoarele decenii – intensificarea turbulentelor, episoade polare si caniculare extreme si valuri oceanice uriase – la un Congres incheiat joi, la Montréal.

Banicioiu, Corlatean, Petrescu, Teodorovici si Cazanciuc au mers sa doneze sange

Ministrii Sanatatii, Nicolae Banicioiu, de Externe, Titus Corlatean, Finantelor, Ioana Petrescu, Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si Justitiei, Robert Cazanciuc, au mers, joi, sa doneze sange, dupa apelul facut in acest sens dat fiind deficitul de sange din spitale in perioada de vara.

Bucurestiul, promovat de National Geographic Channel in 10 tari. Detalii despre proiectul de 1 milion de euro

Bucurestiul si brandul de turism al Romaniei vor fi promovate de National Geographic Channel, in 10 tari din lume, intre care Germania, Franta, Italia, Marea Britanie si Rusia, prin intermediul unui documentar si al unor filme scurte, intregul proiect fiind estimat la aproape 1 milion de euro.