SIRENELE au sunat la TIMISOARA pentru a marca 25 DE ANI de cand orasul a fost declarat liber de comunism

SIRENELE antiaeriene au sunat, sambata, timp de trei minute, la TIMISOARA, pentru a marca implinirea a 25 DE ANI de la ziua in care municipiul a fost declarat primul oras liber de comunism din Romania, insa niciun revolutionar nu s-a aflat in balconul Operei, asa cum se intampla in anii anteriori.

La TIMISOARA, SIRENELE antiaeriene au inceput sa sune la ora 12.00, in memoria eroilor Revolutiei din decembrie 1989 si pentru a marca momentul in care municipiul a fost declarat primul oras liber de comunism, dupa ce zeci de oameni si-au pierdut viata si sute au fost raniti, in timpul protestelor din strada din acele zile, potrivit Mediafax.

In anii anteriori, la acest moment participau zeci de revolutionari care urcau in balconul Operei – simbol al Revolutiei – unde tineau discursuri si fluturau steagul Romaniei cu stema decupata, insa acum, la 25 DE ANI de la evenimentele din decembrie 1989, niciun revolutionar nu se afla in Piata Victoriei, in fata Operei. Mai mult decat atat, balconul Operei a fost gol.

Citeste si: SLUJBE DE POMENIRE pentru EROII Revolutiei din Decembrie 1989

Revolutionarii care de obicei participau la acest eveniment se aflau cu totii la Filarmonica “Banatul” din Timisoara, unde primarul Nicolae Robu a convocat o sedinta extraordinara a Consiliului Local, in cadrul careia 75 de revolutionari au primit titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Timisoara.

In fata Operei din Timisoara a fost montata o scena pe care urmeaza sa aiba loc, sambata seara, un concert rock, iar mai multi oameni faceau probe de sunet.

Timisorenii care se aflau pe platoul din fata Operei au ascultat nedumeriti sunetul de sirene, care a durat trei minute, in timp ce altii au crezut ca sunetul provine din boxele celor care faceau probe pentru concert.

Citeste si: Klaus Iohannis a participat la Timisoara la evenimentele dedicate Revolutiei din 1989: Suntem datori sa avem ca reper libertatea!

Unii timisoreni mai in varsta care se aflau in Piata Victoriei au stiut, totusi, despre ce este vorba si ca sirenele suna pentru a marca momentul in care Timisoara devenea primul oras liber de comunism.

“Sirenele suna in memoria eroilor Revolutiei. In fiecare an suna asa. Cred ca a meritat eroismul oamenilor de atunci”, a declarat un barbat aflat in Piata Victoriei.

In urma cu 25 DE ANI, pe 20 decembrie 1989, timisorenii adunati in numar mare in fata Operei pentru a lupta impotriva regimului de la acea vreme au declarat TIMISOARA primul oras liber de comunism din tara. Astfel, ei nu l-au mai recunoscut pe Nicolae Ceausescu drept presedintele Romaniei.

Sursa foto: adevarul.ro