SIRIA: 11.500 de COPII, victime ale razboiului civil

11.500 din cele peste 230.000 de VICTIME de la inceputul razboiului civil din Siria sunt COPII, se arata intr-un nou bilant al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP, citat de Agerpres. 

“Am contabilizat 230.618 morti de la inceputul revoltei impotriva regimului Bashar al-Assad, in martie 2011”, a declarat marti, pentru AFP, Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, organizatie neguvernamentala cu sediul la Londra, a carei vasta retea de surse de informare o ajuta in elaborarea cu precizie, de peste patru ani, a bilantului victimelor RAZBOIULUI DIN SIRIA.

CITESTE SI: ALERTA! STAT ISLAMIC, un pas de a CONTROLA total SIRIA. Urmeaza IORDANIA

Potrivit lui Abdel Rahman, numarul de morti în randurile CIVILILOR se ridica la 69.494, dintre care 11.493 de COPII.Peste 41.000 de victime se numara in randul opozitiei iar 31.000 sunt in randul combatantilor straini care lupta impotriva regimului Assad. De asemenea, fortele pro-guvernamentale cu aliatii lor au inregistrat un bilant de aproape 85.000 de morti, mare parte membri ai armatei siriene loiale regimului. 

Cifrele OSDO contabilizeaza si 30.000 de DISPARUTI, circa 20.000 in inchisorile regimului, 9.000 de membri ai fortelor loialiste si peste 4.000 de persoane rapite de gruparea STATUL ISLAMIC. Organizatia indica insa ca bilantul real al victimelor este cu siguranta mai mare decat cele 230.000 de victime. 

CITESTE SI: OBAMA recunoaste ca SUA nu au o “STRATEGIE COMPLETA” impotriva grupului STAT ISLAMIC

RAZBOIUL CIVIL DIN SIRIA a pornit la 15 martie 2011 intre fortele loiale regimului Assad, in principal siita si opozitia care este majoritar sunita. In ultimii ani in Siria s-a implicat si gruparea extremista STATUL ISLAMIC, care nu colaboreaza nici cu regimul de la Damasc nici cu opozitia si a transformat teatrul de lupta intr-un razboi cu trei combatanti. Comunitatea internationala si-a demonstrat in ultimii ani incapacitatea de a rezolva problema siriana pe cale diplomatica, fiind impartita de interesele Rusiei si ale Statelor Unite in Siria. 

*sursa foto: endgenocide.org