Siria: Armata evacueaza cladirile armatei din Damasc

siria

Armata siriana se pregateste pentru ce e mai rau, mai multe sedii militare fiind mutate. Siria a inceput sa evacueze majoritatea cladirilor armatei din Damasc, ca masura de precautie in eventualitatea unui atac din partea Occidentului. 

Au fost evacuate cladirea Statului Major al armatei din piata Umayyad, cladirea in care se afla statul major al fortelor aeriene, precum si cladirea securitatii. Desi nu s-a facut un anunt oficial, evacuarile de arme si documente au loc de aproximativ 48 de ore.

Consiliul de Securitate al ONU nu a autorizat, in intalnirea de miercuri seara, o interventie militara in Siria, cei cinci membri ai Consiliului de Securitate, respectiv Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Rusia si China, neajungand la un acord privind rezolutia propusa de britanici, astfel incat seful ONU a cerut ragaz pentru diplomatie.

Desi aseara Consiliul de Securitate al ONU nu a luat o decizie, o lovitura militare condusa de fortele SUA pare imimenta. Marea Britanie sustine o interventie militara in Siria chiar si fara mandat ONU, pozitie care i-a infuriat pe britanicii de rand.

La randul sau, presedintele SUA Barack Obama s-a aratat nehotarat in a lua o decizie, aflat sub presiunea aliatilor. Obama sustine ca va lua o decizie in zilele ce urmeaza.

Foto: thehindu.com