SIRIA: Cel putin 54 de CIVILI au fost UCISI in 24 de ore in RAIDURI RUSESTI

Cel putin 54 de civili, intre care 15 copii, au fost UCISI in decurs de 24 de ore in ATACURI RUSESTI asupra zonelor controlate de gruparea STATUL ISLAMIC (SI) si REBELII DIN SIRIA, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), relateaza AFP, citat de Agerpres.

Potrivit acestui bilant stabilit joi, 29 de civili, intre care trei copii si noua femei, si-au pierdut viata in raiduri lansate in mai multe localitati controlate de SI in provincia Deir Ezzor (est) si in cartierul din orasul cu acelasi nume. Atacurile s-au soldat cu zeci de raniti, potrivit ong-ului.

SI, care controleaza zone intinse din teritoriul Siriei, incearca de peste un an sa cucereasca provincia petroliera Deir Ezzor, unde regimul mentine controlul in 40% din oras precum si aeroportul. Totodata, 15 civili, intre care cinci frati, au fost ucisi de aviatia rusa care a vizat orasul Al-Bab, bastion al SI in provincia Alep si in imprejurimi.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC IN COLAPS FINANCIAR. SALARIILE JIHADISTILOR ISIS REDUSE LA JUMATATE

Situat la 30 km sud de granita turca, Al-Bab a cazut in mainile rebelilor in iulie 2012, apoi sub controlul SI, in noiembrie 2013. Sustinuta de aliatul sau rus, armata regimului se afla, potrivit OSDO, la 8 km de Al-Bab, unul din principalele fief-uri ale organizatiei ultraradicale in aceasta provincie.

In centrul tarii, 10 civili, intre care sapte copii, au fost ucisi in atacuri rusesti, in majoritate in Ghanto, localitate controlata de rebelii islamisti in provincia Homs.

Rusia a lansat o intensa campanie de bombardamente in Siria de la 30 septembrie 2015 pentru a venit in ajutorul regimului aliatului sau Bashar al-Assad.

Sursa foto: pri